Uzaya artık insanlar değil robotlar gidecek

Amerika ve Çin'den sonra Rusya da uzay yolculuklarında kullanılacak insansı robotlar üzerinde çalıştığını açıkladı.

Uzaya artık insanlar değil robotlar gidecek
Uzaya artık insanlar değil robotlar gidecek
GİRİŞ 19.01.2016 15:01 GÜNCELLEME 19.01.2016 15:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TEHLİKELİ GÖREVLERDE İNSANLARIN YERİNİ ALACAK

Sputnik'in haberine göre Rusya devlet teknoloji şirketi Android Technics ve TsNIIMash Makine İnşa Araştırma Enstitüsü, uzaydaki tehlikeli görevlerde insanların yerine geçecek bir 'avatar robot' geliştiriyor. Android Technics Genel Müdürü Aleksandr Permyakov "Bir kontrol sistemine sahip olacak bu robot, Ay veya Mars keşifleri gibi tehlikeli görevlerde insanların yerini alacak" dedi.

ARAŞTIRMA MALİYETİNİ DÜŞÜRECEK

Permyakov, bu insan benzeri (antropormorfik) robotun Mars ve Ay'da gerçekleştirilen keşif çalışmalarında araştırma istasyonlarının ve elektrik üreticilerinin kurulması gibi görevleri kendi başına yerine getirebileceğini kaydetti. Rus yetkili ayrıca bu robot sisteminin uzaydaki çalışmalarda verimi artırırken, araştırma maliyetini de düşüreceğini vurguladı.

ÇİN VE AMERİKA DA ANDROİD GELİŞTİRİYOR

Amerika, Rusya ve Çin robotları uzay misyonlarında kullanıyorlar. NASA Mars'a jeolojik araştırmalar yapacak, kızıl gezegenden toprak ve kaya örnekleri getirecek araçlar göndermişti. Çin de 2013 Ay'a iniş yapan 6 tekerlekli Yutu adlı robotun videosunu yayınlamıştı.

Uzaya insana benzeyen ve insan gibi hareket edebilen robotlar göndermek bir sonraki trend olacak gibi gözüküyor. Geçen sene Çin 2020'de uzaya göndermeyi planladığı android robotu tanıtmıştı.

KAYNAK: HABERLER.COM
YORUMLAR 1
  • ercan 8 yıl önce Şikayet Et
    darısı ülkemin başına bir gün inşallah göktürk uzay gemisi marsa indi haberlerini görürürz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı