Rusya'dan Karadeniz'e askeri sevkiyat

Rusya, NATO'nun Karadeniz'deki varlığını artırma çabalarına yanıt olarak, bölgeye daha fazla savaş uçağı ve savunma sistemi konuşlandıracak.

Rusya'dan Karadeniz'e askeri sevkiyat
Rusya'dan Karadeniz'e askeri sevkiyat
GİRİŞ 19.01.2016 21:29 GÜNCELLEME 19.01.2016 21:56
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Rus gazetesi Novaya Gazeta'ya konuşan Rusya Savunma Bakanlığı kaynakları, gelecek eylül ayında 'Kafkaslar 2016' tatbikatı kapsamında Karadeniz ve çevresindeki askeri güçlerin, altyapının ve silahların test edileceğini belirtti. Tatbikata, Karadeniz ve Kafkaslar'daki farklı birliklerden askerlerin katılacağı kaydedildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya'nın güneybatı sınırını güçlendirmek istemesi, NATO'nun bölgedeki askeri varlığını artırma ve Ukrayna ordusunu güçlendirme girişimlerinden kaynaklanıyor.

Novaya Gazeta'nın askeri uzmanı olan donanma Komutanı Oleg Şvedkov da, NATO'nun bölgede Rusya'nın Karadeniz Filosu'ndan daha güçlü olduğunu ancak bölgeye daha fazla savaş uçağı ve füze savunma sistemi konuşlandırarak bu tehdidi bertaraf edebileceklerini ifade etti.

Rusya'nın Karadeniz Filosu'ndan askeri sözcü Vyaçeslav Trukaçov da, sadece geçen yıl Karadeniz'de ikisi füze savunma sistemine sahip 15 savaş gemisi konuşlandırıldığını açıkladı.

Rusya, geçen ağustos ayında Ukrayna ve NATO güçlerinin Karadeniz'de düzenlediği askeri tatbikatı eleştirmiş ve ABD'nin Ukrayna'daki askeri varlığının Ukrayna krizinin çözümüne yönelik Minsk Anlaşması'nın ihlali olduğunu vurgulamıştı.

YORUMLAR 24
  • nato 8 yıl önce Şikayet Et
    herşey rusya yı vurmak üzerine kurgulanıyor,sadece geçerli bahane aranıyor.rusya abd dolarını merkez bankasında tutuyor,abd ye dikleniyor. Rusya nın işlenmemiş kaynakları fazla,toprakları çok geniş.Sadece vurmaya cesaret edemiyorlar.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Putin kibirinden felç olacaksın birazda aç vatandaşına bak!!!!!
    Cevapla
  • gurhan36 8 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında yunanistan da böyle davranıyor du şimdi dilenci oldular
    Cevapla
  • zeynep 8 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katilleri bi gun sizin de sonunuz gelecek ins
    Cevapla
  • kahtali 8 yıl önce Şikayet Et
    allah her oyunu bozandir bu kafir putinin de dusecegi ve gelip ozur dileyecegi gun yakindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!