IKYB'de Tehlikeli protesto: Binayı ateşe verdiler!

Süleymaniye'de memur maaşlarının ödenememesi için gösteri yapan eylemciler KDP binasını ateşe vererek, Yekgirtu ve Komela'ya taşla saldırdı

IKYB'de Tehlikeli protesto: Binayı ateşe verdiler!
IKYB'de Tehlikeli protesto: Binayı ateşe verdiler!
GİRİŞ 20.01.2016 15:17 GÜNCELLEME 20.01.2016 15:17

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye iline bağlı Seyit Sadık ilçesinde, ekonomik krizden kaynaklanan, memur maaşlarının ödenememesi için gösteri yapan eylemciler, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) binasını ateşe vererek, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) ve İslam Toplum Partisi'ne (Komela) taşla saldırdığı belirtildi. 

MAAŞLERINI ALAMAYINCA BİNA'YI ATEŞE VERDİLER

Konuya ilişkin konuşan Süleymaniye KDP Sorumlusu Fazıl Beşareti, "Süleymaniye-Halepçe arasındaki ana yolu kapatan bir grup gösterici, Seyit Sadık ilçesindeki parti binamızı işgal edip, ateşe verdi. Olayların alevlenmemesi için bölgedeki diğer parti binalarımızı boşaltık" dedi. 

Partilere yapılanları herkese karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul ettiklerini belirten Yekgirtu Basın Sorumlusu İbrahim Halil, "Göstericiler, taş ve sopalarla parti binamıza saldırdı" bilgisini paylaştı. 

IKBY'de KDP ve muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi arasında 10 Ekim 2015 tarihinde yaşanan gerginlikten dolayı, bazı göstericiler Süleymaniye il ve ilçelerinde KDP binalarını yakması üzerine KDP'liler Süleymaniye ilindeki parti binalarını emniyet güçlerine teslim ederek, uzun süre siyasi faaliyetlerini askıya almıştı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor