Beşinci yılında da devrim unutulmadı

25 Ocak Devrimi'nin 5. yıl dönümü öncesindeki son cuma günü Müslüman Kardeşler'e üye gruplar farklı şehirlerde eylem yaptı

Beşinci yılında da devrim unutulmadı
Beşinci yılında da devrim unutulmadı
GİRİŞ 22.01.2016 17:00 GÜNCELLEME 22.01.2016 17:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

25 Ocak Devrimi’nin 5. yıl dönümü öncesindeki son cuma günü Mısır’ın farklı şehirlerde eylemler gerçekleştirildi. 

Başkent Kahire’nin Giza ve Kirdase bölgelerinde yoğunlaşan eylemler, Menufiyye, Beni Suveyf, Feyyum ve Şarkiyye gibi vilayetlerde de gözlendi. 

Adının açıklanmasını istemeyen Meşruiyeti Destekleme Koalisyonu yetkilisinin AA muhabirine verdiği bilgiye göre, Mısır’ın eski Cumhurbaşkanlarından Enver Sedat, Hüsnü Mübarek ve şimdiki Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi’nin memleketi olarak bilinen Menufiye vilayetinde bugün 14 ayrı eylem düzenledi. 

Yürüyüşler, insan zincirleri ve motosikletle konvoy oluşturma gibi farklı eylemler yapan göstericiler devrim sloganları attı. Rabia işareti ve Mursi posterleri taşıyan eylemcilerin daha çok cuma namazının ardından faaliyete geçtiği gözlendi.

Eylemeler Menufiye vilayetine bağlı Sedat, Eşmun, Bagur, Tela, Şuhede, Birket Seba ve Hatatba ilçelerinde gerçekleştirildi.

Benu Suveyf’te ise şehrin kuzeyinde yer alan Beni Hudeyr ile güneyde yer alan Karamine köylerindeki eylemlere güvenlik güçlerinin müdahale ettiği belirtildi.

Feyyum vilayetinin farklı ilçe ve köylerinde “Devrimimizi tamamlayacağız” sloganı ile 15 farklı eylem yapıldığı öğrenildi. Eylemler daha çok Ebşevay, Sunevras, Tamye ve Yusuf Sadık ilçelerinde yoğunlaşıyor.

Şarkiyye vilayetinde ise Mursi’nin dünyaya geldiği Hehye ilçesi Adve köyünde güvenlik güçleri ile Müslüman Kardeşler üyesi eylemciler arasında arbede yaşandığı belirtildi.

Bugünkü eylemlere her cuma olduğu gibi genelde Müslüman Kardeşler yanlılarının katıldığı, liberal, sol ve 6 Nisan Hareketi gibi farklı grupların eylem yapmadığı gözlendi. 

YORUMLAR 1
  • kayı 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah çıktığınız yolda sizleri muhaffak etsin inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı