6 yaşındaki Muhammed'den Clinton'a Trump sorusu

ABD'de başkan aday adayı Clinton Türk işadamlarıyla buluştu, Buluşmaya 6 yaşındaki Muhammed'in sorusu damga vurdu.

GİRİŞ 29.01.2016 11:16 GÜNCELLEME 29.01.2016 11:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Philadelphia’da yapılan para toplama kampanyasında Türk işadamlarının konuğu oldu.

Demokrat Parti aday adayı Hillary Clinton şubat ayının ilk gününde Iowa’da başlayacak ön seçimler öncesinde Philadelphia'da düzenlenen geceye katıldı. 

Hillarıy Clinton, ABD’li işadamı Demokrat Parti Pennsylvania yöneticisi Murat Güzel'in ev sahipliğini yaptığı gecede adaylık kampanyası için para topladı. Katılımcılar arasında Demokrat Parti etnik komitesi üyesi Ali Çınar
da yer aldı.

Gecede konuşan Clinton, ABD’de yakın zamanda özellikle Demokratların ülkeyi yönettiği dönemlerde ABD ekonomisinin daha iyi bir seyir gösterdiğini belirterek, kendisinin de bu geleneği devam ettireceğini ifade etti. 

ABD Başkanı Barack Obama yönetimi altında Dışişleri Bakanlığı görevinde de bulunan Clinton, Ortadoğu’da yaşanan savaşları işaret ederek, uluslararası siyaset alanındaki tecrübesi ile bu sorunların bir an önce çözümü için çalışacağını vurguladı.

6 YAŞINDAKİ MUHAMMED'DEN TRUMP SORUSU 

Geceye, 6 yaşındaki ABD doğumlu Muhammed Hıdırlıgil adındaki Türk çocuğunun sorduğu soru damgasını vurdu. Hıdırlıgil, Donald Trump’ın Müslüman karşıtı sözlerine ilişkin, "Neden bu ülkeden gitmemizi istiyor, bunu anlıyor musunuz?" şeklinde yönelttiği bir soru üzerine salonda uzun süre alkışlandı.

Clinton, ‘Trump’ın sözleri bir başkana yakışmıyor, ben de anlamıyorum’ sözleriyle yanıt verdi. Clinton’un Muhammed’i ileride Amerikan sistemine katkı sağlayacağını söyleyerek cesaretlendirmesi ise duygusal anlar yaşattı.”

25 Türk’ün katıldığı gecede bölgede bulunan Amerikalı işadamları da yer aldı. Gecece 500 bin dolar civarında para toplandığı belirtildi. 

Demokrat Parti başkan aday adayı Clinton 2016 yılının ilk günlerinde açıklanan rakamlara göre, 112 milyon dolar topladı. Ön seçimlerden sonra ise bu rakamın 2 milyar dolara çıkaracağı iddia ediliyor.

Demokratların diğer güçlü adayı Bernie Sanders'ın ise 2016 yılı itibari ile 33 milyon dolar para topladığı belirtiliyor.

CNN televizyonunun seçim anketlerini yürüten Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, ön seçimlere bir haftadan az bir süre kala, kendisini "sosyalist demokrat" olarak tanımlayan Sanders, Demokrat kanatta ismi açıklandığından beri favori olarak gösterilen Clinton’un önüne geçmiş durumda.

Fakat ülke genelindeki tabloda Clinton hala yarışı önde götürüyor. Araştırma sonucuna göre pazartesi günü Iowa’da Demokrat aday adaylarının halka açık olarak yaptığı oturumun ardından, Sanders’a destek yüzde 49’a çıkarken, Clinton'a verilen destek ise yüzde 45’de kalıyor.

Ancak anketlerdeki oranlardan ziyade, ABD’de son 45 yılda yapılan 11 seçimin sonuçları daha çok bağış toplayan adayın yarıştan zaferle çıktığını ortaya koyuyor.

YORUMLAR 5
  • salih bitlisli 8 yıl önce Şikayet Et
    yes. ıron. lady
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir zaman mutlu olamıyacak muhammed
    Cevapla
  • Selo 8 yıl önce Şikayet Et
    İsmet Özel işte tam da bunu söylüyor. Eğer Amerikan sistemine katkı sağlıyorsan senden iyi vatandaş yok. Bi de gecede 500 bin dolar para toplanmış. Oooo daha ne olsun. Amerikan'ın Irak'ta, Afganistan'da İsrail'in Filistin'de ne işi var diye soraymış ya!
    Cevapla
  • Serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı senaryo iyi polis kötü polis
    Cevapla
  • bir vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    keşke muhammed anavatanına geri gelse de sizlere köle olmasa. "ileride Amerikan sistemine katkı sağlayacağını söyleyerek cesaretlendirmesi"
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı