"PYD'nin olması mümkün değil"

Cenevre'deki muhaliflerin oluşturuğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyeti üyesi Farah el-Atassi, "PYD'nin heyette olması mümkün değil" dedi

"PYD'nin olması mümkün değil"
"PYD'nin olması mümkün değil"
GİRİŞ 04.02.2016 00:49 GÜNCELLEME 04.02.2016 00:49

Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyeti üyesi Farah el-Atassi, "PYD'nin, Cenevre'de 25 Şubat'ta devam etmesi planlanan Suriye görüşmelerinde, muhaliflerin oluşturduğu MYK heyetine dahil olması söz konusu değil" dedi.

Atassi, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin 25 Şubat'a kadar askıya alınmasının ardından AA muhabirine açıklamada bulundu.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın görüşmelere katılan gruplara davetiye gönderdiğini ve PYD'nin görüşmelerde yer almadığını hatırlatan Atassi, "PYD'nin, Cenevre'de 25 Şubat tarihinde devam etmesi planlanan Suriye görüşmelerinde, muhaliflerin oluşturduğu MYK heyetine dahil olması söz konusu değil" diye konuştu.

MYK'nın tüm Suriye halkını temsil ettiğini ve bazı grupların 25 Şubat'a kadar muhalifler içinde yer almak için baskı yapacağını ifade eden Atassi, muhalefet delegasyonun içinde herhangi bir terörist grubun temsil edilmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

Atassi, Suriye'deki Türkmenlerin Cenevre görüşmelerine katılan Suriye muhalefeti içinde temsilinin ise devam edeceğini ifade etti.

MYK heyeti ile görüşen de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin 25 Şubat'a kadar askıya alındığını açıklamıştı. MYK Koordinatörü ve eski Suriye Başbakanı Riyad Hicab, talepleri karşılanmazsa yeniden başlaması planlanan görüşmelere katılmayacaklarını kaydetmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak