Kuzey Kore uzun menzilli füze fırlattı

ABD Strateji Komutanlığı (USSTRATCOM), Kuzey Kore’nin uzun menzilli füze fırlattığını bildirdi.

Kuzey Kore uzun menzilli füze fırlattı
Kuzey Kore uzun menzilli füze fırlattı
GİRİŞ 07.02.2016 06:30 GÜNCELLEME 07.02.2016 11:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

USSTRATCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, sistemlerinin ABD yerel saatiyle 18:29’da Kuzey Kore’nin uzun menzilli roket fırlattığını kaydettiği ifade edildi.

Pyongyang yönetimi, dünyanın yörüngesine gözetleme uydusu yerleştirmek istedikleri konusunda geçtiğimiz günlere Birleşmiş Milletler (BM) kurumlarını bilgilendirmişti.

ABD yönetimi de uzun süredir devam eden tüm uyarılara rağmen Kuzey Kore’nin hamlesini kınadı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Danışması Susan Rice, yazılı açıklamasında, Pyongyang’ın yeni adımını, 6 Ocak’ta yapılan nükleer denemenin ardından BM Güvenlik Konseyi birçok kararlarını ihlal eden “istikrarı bozucu ve provokatif eylem” olarak tanımladı.

Kuzey Kore’nin füze ve nükleer silah programının yakın müttefiklerininki de dahil bölgenin güvenliğinin ve barışının altını oyduğunu kaydeden Rice, “Kuzey Kore’nin bugünkü fırlatmasını ve füze ve nükleer programını halkının iyiliğinin önünde koyma kararlılığını kınıyoruz” ifadesini kullandı.

KERRY DE KINADI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de yazılı açıklamasında “ABD, Kuzey Kore’nin BM Güvenlik Konseyi’nin balistik füze teknolojisinin kullanımına ilişkin kararlarını açıkça ihlal eden füze denemesini güçlü şeklide kınıyor” ifadesine yer verdi.

Son bir ay içerisinde Pyongyang yönetiminin sadece Kore yarımadasının değil aynı zamanda tüm bölgenin ve ABD’nin de güvenliği tehdit eden büyük bir provokasyona imza attığını belirten Kerry, Güney Kore ve Japonya’nın da aralarında bulunduğu müttefiklerinin savunmasına yönelik sarsılmaz taahhütlerini yineledi.

Kuzey Kore, daha önce de 2006, 2009 ve 2013'te ülkenin doğusundaki Kilju kenti yakınlarında yer alan Punggye-ri tesisinde üç yer altı nükleer test yapmıştı. Pyongyang yönetiminin 2013'teki üçüncü nükleer denemesi, bölgede gerilimin tırmanışa geçmesine ve uluslararası toplumun sert tepkisine neden olmuştu.

Ocak ayında dördüncü nükleer denemesini yapan Pyongyang yönetimi, dünya yörüngesine gözlem uydusu göndermeyi planladığını açıklamıştı. Uluslararası çevreler,Kuzey Kore'yi uydu bahanesiyle balistik füze teknolojisi denemesi yapmaya çalışmakla suçlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Abdulhamid Han 8 yıl önce Şikayet Et
    Amcaoğlu şu amerika ya rusya ya bir kaç havai fişek gosterisi yap sana.Biraz temasa edek.
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    kolpaçino :)
    Cevapla
  • Muratas 8 yıl önce Şikayet Et
    bence helal olsun
    Cevapla
  • türk 8 yıl önce Şikayet Et
    adam resmen pisikopat ya
    Cevapla
  • Gökhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu adamin toparlak suratina üç beş yumruk sallayacaksin ki bir daha böyle yalanlar ve sacmaliklar yapmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı