Rusya'dan ABD'ye yeni Suriye planı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD yönetimine Suriye krizinin çözümü ve ateşkes konusunda yeni plan sunduklarını açıkladı.

Rusya'dan ABD'ye yeni Suriye planı
Rusya'dan ABD'ye yeni Suriye planı
GİRİŞ 10.02.2016 00:11 GÜNCELLEME 10.02.2016 00:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya resmi haber ajansı Tass'a göre, Lavrov, Rus basınından Moskovskiy Komsomolets gazetesine röportaj verdi.

ESED'Lİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ
Röportajda, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in gitmesini içermeyen somut bir planı ABD yönetimine gönderdiklerini bildiren Lavrov, "Detaylarını açıklamadan, ABD ve müttefiklerinin ancak Esed'in gitmesi halinde ateşkesin tartışılabileceği konusunda ısrarcı tutumlarının aksine Washington ile temas halinde somut bir plan sunduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

Lavrov, Washington'ın bu planı gözden geçirdiğini ifade ederek, ABD yönetiminin "çok basit öneriler içeren planı" incelemesinin uzun sürmeyeceğini umduğunu dile getirdi.

Suriye'de Rusya'nın tek başına olmadığını, diğer uluslararası ortaklarla bulunduğunu belirten Lavrov, "Onlar (uluslararası ortaklar), Suriye ve Ukrayna'da olan birçok şeyden Rusya'yı sorumlu tutmaya çalışıyorlar ama aynı zamanda, Suriye'deki iç savaşa bir çözüm bulmamızı, ateşkese varılmasını sağlamamızı istiyorlar" ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAKLI ÇIKTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha bir kaç gün önce Rusya'nın amacının Suriye'de Esad'a bir 'Butik Devlet' kurmak olduğunu ifade etmişti.

YORUMLAR 7
  • 1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Esed'li Çözüm Olacaksa Bu kadar İnsan Neden Öldü, Milyonlarca İnsan Neden Vatanını Terk Etmek Zorunda kaldı? Bunun hesabını Kim Verecek.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte abd ve rusya hep dusman olmustur ama ne hikmetse hic savasmamislardir...Ne kadar manidar !
    Cevapla
  • hatay 8 yıl önce Şikayet Et
    Güvenli bölge istedik olmadı, PYD terör örgütü dedik olmadı, türkmenler bombalanmasın dedik olmadı, Fıratın batısında PYD istemiyoruz dedik yakında bu da olmayacak. Bunun karşılığında biz sınırları açtık, İncirliki açtık, PYD'ye yardım konvoyu geçişine izin verdik. Müttefik! ABD ikiyüzlü. Bu böyle olmaz. En azındanmadem bunlar olmadı yaptığımız herşeyi geri çevirelim. İncirliki ve sınırları kapatalım. Allah belasını versin bu emperyal güçlerin. döktükleri kanda boğulsunlar.
    Cevapla
  • diyarbekirli 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya asla burada tutunamaz...
    Cevapla
  • sadi 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya abd ikna edip kendi eğemenliğinde esedli bi yönetim oluşturmak ve sonrada abd yi ve diğer ülkeleri saf dışı etmek istiyor...rusya önce yerini sağlama alıp sonra herkesi saf dışı edecek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu