Macaristan'dan 'sığınmacı' açıklaması

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'den 400-500 bin sığınmacı almayı planladığını söyledi.

Macaristan'dan 'sığınmacı' açıklaması
Macaristan'dan 'sığınmacı' açıklaması
GİRİŞ 11.02.2016 18:59 GÜNCELLEME 11.02.2016 18:59

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, düzenlenen basın toplantısında, "zorunlu kota" uygulamasının Avrupalıları tehdit ettiğini iddia ederek, ''Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyareti sonrası 'zorunlu kota' oluşturulması tehlikesinin, Brüksel tarafından Avrupalı insanları tehdit etmeye devam ettiğini gösterdi. Önümüzdeki dönemde korunmamız gereken en büyük tehdit bu'' dedi.

Anlaşmanın Türkiye ile Almanya arasında değil, bilakis AB ve Türkiye arasında olduğunu savunan Orban, ‘’Söz konusu anlaşmaya göre AB, Türkiye'den 400-500 bin göçmeni 'direkt' almayı planlıyor. Macaristan buna itiraz ediyor'' şeklinde konuştu.

Orban, anlaşmanın, birçok AB ülkesi kabul etmediği için açıklanmadığını, sığınmacı krizine karşı ise Brüksel'de diplomatlar ve politikacılara, güneyde ise asker ve savunma güçlerine ihtiyaç olduğunu savundu.

Sığınmacı akının artarak devam edeceğini bu yüzden Macaristan’ın gerekli hazırlıkları yaptığını belirten Orban, ‘’Bu yıl Avrupa’ya güney tarafından sığınmacı baskısı artacak. Bu yüzden Macar hükümeti sınır güvenliğini güçlendirdi ve yeni tel örgü yapma kapasitesini arttırdı’’ dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün