ABD’den daha somut ve organize destek bekliyoruz

PYD ve YPG’nin güvenilir ortak olmadığını ABD’li makamlara ileten Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.

ABD’den daha somut ve organize destek bekliyoruz
ABD’den daha somut ve organize destek bekliyoruz
GİRİŞ 30.03.2016 09:16 GÜNCELLEME 30.03.2016 09:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile bir araya geldi. 

ABD yönetimiyle yaptığı görüşmeler sonrası Çavuşoğlu, Milliyet’in sorularını yanıtladı. “Amerika’da terör ve terörle mücadeleye yönelik ne mesajlar verdik, Amerika’dan beklentilerimiz neler” sorumuz üzerine Çavuşoğlu, “Terörle mücadele konusunda herkesten beklentimiz açık. Terör örgütleri arasında ayırım yapmadan hepsiyle mücadele etmek gerekiyor. Bugün Türkiye hem DAEŞ’in hem de PKK’nın DHKPC ile birlikte hedefinde. Her ikisiyle mücadelede birlikte hareket etmeye devam etmemiz lazım. Özellikle ABD gibi önemli bir müttefikimizden beklentimiz daha somut destek ve daha organize şekilde terörün her türlüsüne karşı birlikte hareket etmek. Bu konuda zaten bir anlayış var. Bundan sonraki süreçte somut adımları nasıl atacağız, bunları konuşuyoruz. Konuşmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi. 

PYD ve YPG güvenilir değil

Çavuşoğlu, PYD ve YPG konusunda ABD’den daha somut adım beklediklerinin ısrarla altını çiziyor. PYD ve YPG’nin PKK’dan farkı olmadığını görüşmelerde ifade ettiğini belirten Çavuşoğlu,Suriye ve Irak’taki terörle mücadelede PYD ve YPG ile çalışılmaması gerektiğini dile getirdiğini söylüyor. 

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı’na terörle mücadelede güvenilir ortaklarla çalışılması gerektiğinin mesajını verdiğini de belirterek, “PYD ve YPG’nin güvenilir olmadığını açıkca söyledim. PKK’dan farkları yok” dedi. 

Tüm dünyanın artık terör ve terörle mücadele konusunda bazı şeyleri daha iyi görmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “En son Ankara’daki terör saldırısına da baktığımız zaman, iki terör saldırısında da bunlar Suriye’den geldi. Suriye’den eğitim alıyorlar. PYD-PKK kampları var ortak. Bunları söylemeye devam edeceğiz. Bunu tüm dünya görüyor artık” diye konuştu. 

Terör tanımı yapılmalı

Kerry ile işbirliğini ve bölgesel gelişmeleri ayrıntıları ile ele aldıklarını belirten Çavuşoğlu, dünyanın her yerindeki terör saldırılarını önlemek için ortak mücadeleye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, “birlikte çalışarak terör örgütlerini yenmek zorundayız” dedi. 
Terörün tanımının iyi yapılması ve kabul edilmesinin gerekli olduğunu belirten Çavuşoğlu, terörle mücadelede de daha kararlı olmak ve işbirliği yapmak gerektiğini dile getirdi. 

Avrupa ülkelerinin tavrını da eleştiren Çavuşoğlu, “Teröre karşı dayanışmada da ayrımcılık yapmamak lazım. Terörle mücadelede gerekli önlemleri alma konusunda Avrupa ülkelerinde ciddi bir tereddüt var. İşbirliği konusunda da kararlılık yok” diye konuştu. 

Çavuşoğlu ile sohbetimde Türkiye’nin PYD ve YPG’ye yönelik sitemlerini ABD yönetimine açık bir dille ilettiğini gördüm. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 5 günlük Amerika ziyaretinde bu sitemi daha da sertleştirerek sürdürecek gibi gözüküyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 3
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    abd nin ipiyle kuyuya inenin vay haline.
    Cevapla
  • huhu 8 yıl önce Şikayet Et
    siz beklemeye devam edin ABD kesin somut adım atar
    Cevapla
  • özgür 8 yıl önce Şikayet Et
    abd ne yaptığını bilmiyor mu?Amacı pkk ya devlet kurmak..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu