Sudan'da kabileler çatıştı: 20 ölü

Güney Darfur eyaletinde 2 kabile arasında çıkan çatışmada en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Sudan'da kabileler çatıştı: 20 ölü
Sudan'da kabileler çatıştı: 20 ölü
GİRİŞ 18.04.2016 02:42 GÜNCELLEME 18.04.2016 02:44

Sudan'ın Güney Darfur eyaletinde iki kabile arasında  çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 20 kişinin öldüğü bildirildi. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ez-Zureykat kabilesinden  silahlı kişiler El-Mealiya kabilesine saldırdı. Eyaletin Hor Taan bölgesinde  meydana gelen saldırı sonrası çıkan çatışmalarda her iki taraftan da en az 10'ar  kişi hayatını kaybetti.

Kabileler arasındaki çatışmanın çıkış nedeniyle ilgili ayrıntılı bilgi  verilmezken, geçen yıl hükümetin taraflara sunduğu barış anlaşmasının sadece  Zureykat kabilesi tarafından imzalanması nedeniyle bu tür olayların yaşandığı  kaydedildi.

Mealiya ve Zureykat kabileleri arasında 2013 yılından bu yana  çatışmalar yaşanıyor. Son olarak Şubat 2015'te bu çatışmalara son vermek için  hükümet gözetiminde taraflarca barış anlaşması imzalanmış ancak bir sonuç  alınamamıştı.

Darfur bölgesinde Sudan ordusu 2003 yılından bu yana isyancılarla  savaşıyor. Bölgede istikrarın olmayışı silah kullanımının yaygınlaşmasına ve  kabileler arasındaki çatışmaların artmasına neden oluyor.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor