Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer denemeye hazırlandığının iddia edildiği günlerde, ABD ve Güney Kore ordusunun bugüne kadarki en geniş katılımlı askeri tatbikatından görüntüler yayınlandı. Business Insider'ın haberine göre, bu ayın sonuna kadar sürmesi planlanan askeri tatbikatın bir bölümü, Güney Kore'nin Pocheon kenti yakınlarındaki dağlık bölgede yapılıyor. Tatbikatta 300 bini Güney Kore, 15 bini ABD'den toplam toplam 315 bin asker yer alıyor. Pocheon'daki görüntülerde, Güney Kore ve ABD'nin saha topçu tugayları ile hava kuvvetlerinin, belirlenen hedeflere gerçekleştirdikleri yoğun borbardıman dikkat çekiyor. Tankların, roket rampalarının, savaş uçaklarının, Cobra ve Apachi helikopterlerinin, tepe yamaçlarındaki hedefleri bombaladıkları görülüyor. Kuzey Kore, geçtiğimiz ayın başında, tatbikatı gerçekleştiren ABD ve Güney Kore'yi nükleer saldırılar düzenlemekle tehdit etti. Kuzey Kore tatbikatları "işgal provası" olarak nitelendiriyor. Pyongyang yönetimi geçen yıl da tatbikat zamanı Washington'u "ateş denizinde yakmakla" tehdit etmişti.
Yorumlar 11 Yorum Var
  • abuuuu 22.04.2016 20:11
    o tanklardaki nassı bi makinali tüfenktir looooo vallaha tırstım
  • Mustafa erkoç 22.04.2016 17:41
    güney kore ile americanın en iyi tatbikatı bu olduğu anlaşılıyor, Küzey Kore iki devleti DÜDÜK GİBİ öttürür. YAZIK OLACAK
  • hasan 22.04.2016 16:51
    insanları birbirine düşüren üst akıl bir an önce helak olur inşeallah
  • İsa Yıldırım 22.04.2016 16:19
    Bu kimyong dünyanın başına bela olan birisidir. Yorum yaparken lütfen iyice araştırın övdüğünüz kişiyi. Bu adamdı Rusya nın uçağını düşürdüğümüzde İsterseniz Türkiye ye atom bombası atayım diyen.
  • Erdem 22.04.2016 16:10
    İyi tatbikat, bence bize de dersler var.
Daha fazla yorum görüntüle