ABD öldürdüğü sivillerin sayısını açıkladı

Albay Pat Ryder, ABD’nin Suriye ve Irak’ta Eylül 2015 ve Şubat 2016 arasında yaptığı operasyonlarda 20 sivilin öldüğünü açıkladı.

ABD öldürdüğü sivillerin sayısını açıkladı
ABD öldürdüğü sivillerin sayısını açıkladı
GİRİŞ 22.04.2016 23:56 GÜNCELLEME 22.04.2016 23:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü  Ryder, telekonferans yoluyla yaptığı basın toplantısında, Irak ve Suriye’de terör örgütü DAEŞ’e karşı yapılan operasyonlar sırasında ABD Hava Kuvvetleri tarafından öldürülen sivil sayısı hakkında bilgi verdi.

Eylül 2015 ve Şubat 2016 tarihleri arasında yapılan saldırılarda 20 sivilin öldüğü, 11’inin ise yaralandığını belirten Ryder, “Saldırılar sonucunda kasıtsız olarak hayatını kaybeden ve yaralananlar için derin üzüntü duyuyoruz” dedi.

Ryder, operasyonlar başladığından beri 18 aylık süre zarfı içerisinde ise ABD saldırıları sonucunda hayatını kaybeden sivil sayısının 41, yaralananların ise 28 olduğunu söyledi.

Ayrıca Ryder, ABD yetkililerine toplam olarak 162 sivil ölümü raporu yapıldığını, fakat bu raporlardan 112’nin “güvenilir kaynaklara dayanmadığına” karar verdiklerini, 23 raporun incelendiği ve 27 raporun ise güvenilir olduğuna kanaat getirdiklerini bildirdi.

Öte yandan, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Ağı Sözcüsü Vael Aleji konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yaptı.

Aleji, tuttukları kayıtlara göre, Suriye’de operasyonların başladığından beri 169 sivilin hayatını kaybettiğini, bunlardan 42’nin çocuk ve 30’unun kadın olduğunu belirtti.

ABD yetkililerinin ve kendilerinin saldırılar sonucundaki ölü sayısını farklı bildirmesinin ise uygulanan metodlardan kaynaklanabileceğini söyleyen Ryder, “Daha önce reddediyorlardı. Açıkladıkları rakam bizimkinin çok altında olsa dahi, şimdi bir adım ileri atarak kabul etmeye başladılar" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • ıron stelll,, 7 yıl önce Şikayet Et
    sağ elini kaldırıb yalnızca doğruyu söyleceğine kutsal kitab adına yemin edemisin,,,
    Cevapla
  • namık 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ab her zaman müslüman kanından beslen miştir birleşin müslümanlar
    Cevapla
  • muhsin 7 yıl önce Şikayet Et
    20 öldürdü binlerce öldürttü bunların hesabı kime yazılacak
    Cevapla
  • İlginç 7 yıl önce Şikayet Et
    1 abd vatandaşı ölseydi!
    Cevapla
  • Serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    ırakda bir buçul milyondan fazla sivil öldü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası