Sarkisyan: Her an savaş çıkabilir

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ‘her an’ savaş çıkabileceği uyarısında bulundu.

Sarkisyan: Her an savaş çıkabilir
Sarkisyan: Her an savaş çıkabilir
GİRİŞ 25.04.2016 21:14 GÜNCELLEME 25.04.2016 21:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başkent Erivan’da Bloomberg’e konuşan Sarkisyan, Rusya’nnın aracılığında imzalanan ateşkesin çatışmaları sonlandırmadığını belirtti. Ermenistan için barış görüşmelerini sürdürmenin ‘anlamsız’ olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, “Biz bir yerlerde barışı konuşurken, askeri yetkililer savaş halinde” dedi.

Ermenistan’ın Karabağ’da toprak kaybettiğini ilk defa kamuya açık bir şekilde dile getiren 61 yaşındaki Sarkisyan, Azerbaycan birliklerinin sınır çizgisinin kuzeyinde ve güneyinde ‘çok küçük bir bölgeyi’ aldığını ve bu toprakların ‘stratejik önemi bulunmadığını’ söyledi. Eskiden Ermenistan ordusunun başında olan Cumhurbaşkanı, Ermeni birliklerinin ‘daha fazla kayıptan kaçınmak’ için bu toprakları geri almaya çalışmadığını ifade etti.

Karabağ’daki durumun ‘oldukça kırılgan’ olduğunun altını çizen Azerbaycan’ın 5 bölgesinde bulunan Ermeni birliklerini geri çekmeye ve 2011 yılında Rusya’nın Kazan şehrinde imzalanan anlaşmaya uygun olarak barış gücü askerlerinin yerleştirilmesine izin vermeye hazır olduğunu dile getirdiğini belirten Sarkisyan, Azerbaycan Devlet Başkanı İlhami Aliyev’in bunu reddettiğini hatırlattı.

YORUMLAR 14
  • boş ver,,, 7 yıl önce Şikayet Et
    1991 AZERBAYCANI değil,,
    Cevapla
  • Mustafa Gürak 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin her tarafınız savaş olsa ne olur?Saksı mısın,her ne isen.Biz de çok özlü sözler vardır."Büyük lokma ye,büyük söz söyleme"siz savaşı ancak masa başında kağıt üzerinde yaparsınız.
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi yiyorsa cikarin savasta bakalim bu kez kim kurtaracak sizi hadi vakti geldi artik haritadan siliceksiniz sizde pkk da az kaldi merak etmeyin
    Cevapla
  • VATANIM 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın şer kavmi
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    PKK lılar gibi yenileceğini anlayınca ÇARK ettin sarki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar