Mısır'da darbe karşıtı tutuklu hayatını kaybetti

Mısır'da darbe karşıtı 58 yaşındaki siyasi muhalif Hasan Ali el-Cemel'in, "tıbbi ihmal" nedeniyle yaşamını yitirdiği öne sürüldü.

Mısır'da darbe karşıtı tutuklu hayatını kaybetti
Mısır'da darbe karşıtı tutuklu hayatını kaybetti
GİRİŞ 26.04.2016 00:35 GÜNCELLEME 26.04.2016 00:44

Cemel'in eşi Ummul Bera, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dekahliye ilindeki El-Mansura Cezaevi'nde hayatını kaybeden eşinin cenazesini teslim almak için savcılıkta işlem yaptıklarını belirtti. Ummul Bera eşinin ölümüne ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapmadı.

Cemel'in kalp, şeker ve gut hastalığının olduğunu, bu nedenle sık sık komaya girdiğini belirten aile yakınları, Cemel'in eşinin, tutuklunun tıbbi ihmale maruz kaldığına dair bir çok kez şikayette bulunduğunu ancak yetkililerin şikayetleri dikkate almadığını savundu.

Mısır güvenlik güçleri, 19 Haziran 2014'te siyasi muhalif Hasan Ali el-Cemel'in de aralarında bulunduğu 7 kişiyi, "şiddete teşvik" suçlamasıyla gözaltına aldığını duyurmuştu.

Temmuz 2013'deki askeri darbenin ardından aralarında siyasiler, öğrenciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşu yetkililerinin de bulunduğu binlerce darbe karşıtının tutuklandığı Mısır'da, o tarihten bu yana ihmal ve tedaviden yoksun bırakılmaları gibi çeşitli nedenlerle cezaevlerinde 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği savunuluyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak