Esed'in sinsi planı deşifre oldu

Esed rejimi özellikle Halep, İdlib ve Şam’daki pazar yerlerine yaptığı saldırıların amacının halkı göçe zorlamak olduğu ortaya çıktı.

Esed'in sinsi planı deşifre oldu
Esed'in sinsi planı deşifre oldu
GİRİŞ 26.04.2016 10:11 GÜNCELLEME 26.04.2016 10:11

Esed rejimi geçen haftadan bu yana Halep, İdlib ve Şam’daki pazar yerlerine saldırılar düzenliyor. Rejimin halkın muhaliflere desteğini kırmak ve bu bölgelerde yaşayan sivilleri göçe zorlamak için özellikle hedef aldığı pazar yerlerinde 1 haftada 121 kişi öldü.

Rejimin sadece sivillerin bulunduğu pazar yerlerine düzenlediği hava saldırıları hafta boyu devam etti. Muhalifleri fiziksel ve psikolojik baskı altında tutmak ve sivillerin muhaliflere verdiği desteği kırmak isteyen rejim güçleri, Halep ve Şam'da da pazar yerlerini vurdu.

TÜRKMENDAĞI'NA TOP ATIŞI

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Esed rejimi sadece pazar yerlerini değil muhaliflerin kontrolündeki köy ve kırsalları da vurmaya devam ediyor. Rejim güçleri, dün Türkmendağı'nda muhaliflerin kontrolündeki Zeytincik ve Yamadi köyleriyle İdlib'in batısındaki köylerle etrafındaki kampları top ve füzelerle vurdu. Öte yandan rejim birliklerinin, İdlib'e bağlı Zof köyünde sivillerin kaldığı çadırkente de İHA ile saldırdığı, olayda ilk belirlemelere göre 15 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların bölgedeki sahra hastahanelerinde tedavi altına alındığı kaydedildi. Bölgedeki patlama sesleri Yayladağı ilçesinden de duyuldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?