İranlı generalden Türkiye çıkışı

Ayetullah Ali Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye ile ilişkilerin kesilmesi gerektiğini belirtti.

İranlı generalden Türkiye çıkışı
İranlı generalden Türkiye çıkışı
GİRİŞ 02.05.2016 03:02 GÜNCELLEME 02.05.2016 03:05
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Başkent Tahran'da düzenlenen Batı Asya'daki Jeopolitik Gelişmeler konulu toplantıda konuşan Tümgeneral Safevi, Ankara'yla olan güvenlik, ekonomik ve politik ilişkilerin yeniden tanımlaması gerektiğini ifade etti.

"Türkiye'nin bazı Arap ülkelerinde ABD ve İsrail ile işbirliği içinde olup onlarla koordineli bir politika izlediğini" öne süren Safevi, "Ankara'yla ilişkiler yeniden düzenlenmeli" diye konuştu.

Üst düzey birçok siyası ve askeri erkânın iştirak ettiği toplantıda Safevi, bölgedeki meseleler konusunda devletin askeri stratejinin yanı sıra kapsamlı bir siyasi, ekonomik ve sosyal stratejiyi de gündemine almasının şart olduğunu ifade etti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 59
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha dun yalvariyordunuz beraber araba yapalim diye! Noldu?! Size guvenen sizin gibi olsun! Siz zaten hep muslumanlara saldirmak istersiniz, Tarih sizin hainliginizle dolu!
    Cevapla
  • amedli 7 yıl önce Şikayet Et
    1.4 milyar sünninin şialaşması ya da aksi takdirde öldürülmesi gerektiği düşüncesiyle yaşayan iran yöneticileri birinci ihtimalin hayal olduğunu anlayinca kendilerini tamamen ikinci seçeneğe odakladilar şu an halepte yaptiklari bu suriyeden sonraki hedefleri de turkiye
    Cevapla
  • islam oglu 7 yıl önce Şikayet Et
    israil in yanında duruyormuş iran israilden daha çok müslmanlara zarar zarar veriyor bunu ALLAH en iyi bilendir iran israil altı bir millet olduğunu kanıtladı.
    Cevapla
  • ömer 2023 7 yıl önce Şikayet Et
    İslam dünyasına musallat edilmiş en büyük Fitnenin adıdır İran. Bunlar Takkiye yaparlar! İsrail bunlara havlar İran geri havlar, Müslümanın sempatisini işte böyle kazanır İslam düşmanı İran! Arkadanda vurur Nasıl olsa müslümanı Takkiyeyle uyutmuş! Bunlar çok tehlikeli, uyanık olmak lazım!
    Cevapla
  • faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    bosuna kizmayin arkadaslar bunlarin sozu gecerli degil . iran cumhur baskani hasan ruhaninin muhalif partisine ayit adam oldugu icin buyle bir konusma yapmis zaten baska biseyde beklenmiyor kendisinden .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti