Gözler Brüksel'de! Vizesiz Avrupa için kritik gün

Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlama yolunda ilk adım bugün Avrupa Birliği Komisyonu'nda atılıyor.

Gözler Brüksel'de! Vizesiz Avrupa için kritik gün
Gözler Brüksel'de! Vizesiz Avrupa için kritik gün
GİRİŞ 04.05.2016 04:39 GÜNCELLEME 04.05.2016 04:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Komisyon üyeleri kararı saat 13'te açıklayacak. Kararın Türkiye için olumlu yönde olması bekleniyor.

Vize muafiyetinin sağlanması önerisinin 25-26 Mayıs tarihleri arasında Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor. Eğer bu süreçte bir sorun çıkmazsa 9-10 Haziran'da Avrupa Birliği üyesi ülkelerin 'İçişleri Bakanları' toplanıp nihai kararı açıklayacak.

Karar onaylanırsa 1 Temmuz'dan itibaren vize muafiyeti yürürlüğe girmiş olacak. Bu karar öncesinde iki başkent arasında temas trafiği de devam ediyor. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile telefonda görüştü. Görüşmede, vize serbestisi ve sığınmacı anlaşması konuları ele alındı.

YORUMLAR 2
  • Beste 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa önemli.... Siz entellektüeller ve kendini beğenmişler için önemli olmasa da, alçakgönüllü, bilgiye, bilime önem veren humanistler için Avrupa önemli... Herşey para değil.... Evet, Avrupa vizesi önemli, hem de çok! Tarih yeniden yazılıyor...
    Cevapla
  • istanbul Olali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar onemlimi avrupa vizesi sanki avrupa diye oluyorduk tovbe tovbe avrupa aclikdan nefesi kokuyor eski avrupami kaldi euro girdi avrupa bitti dogu blok ulkeler AB ye girdi bitti avrupa bitti saati 4 euroya calisiyor bulgarlar ve polonyalilar gelin sizede 3 euro verirler belki :)))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!