Son tutuklu 27 yıl sonra serbest

Çin Tiananmen Meydanı’ndaki olaylar gerekçesiyle tutuklanan bin 600 kişiden biri olan Miao Deshun önümüzdeki aylarda serbest bırakılacak.

Son tutuklu 27 yıl sonra serbest
Son tutuklu 27 yıl sonra serbest
GİRİŞ 04.05.2016 14:16 GÜNCELLEME 04.05.2016 14:16

4 Haziran 1989'da 4 iş arkadaşı ile birlikte bir tanka saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan Deshun, çıkarıldığı mahkeme tarafından vatana ihanet suçundan ölüm cezasına çarptırılmıştı. 

ABD merkezli insan hakları örgütü Dui Hua Foundation'ın verdiği bilgiye göre, cezasından indirim yapılan Deshun, 15 Ekim'de özgürlüğüne kavuşacak. Deshun'un serbest bırakılmasının tarihi bir önemi var zira Deshun bu olaylardan dolayı tutuklu bulunan son mahkumdu. 

TIANANMEN OLAYLARI NEDİR? 

1989 yılında, başken Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda tek parti rejimiyle ülkeyi yöneten komünist yönetime karşı gösteri düzenlenmiş, demokrasi yanlısı mesajların verildiği altı hafta süren gösteriye yüz binlerce kişi katılmıştı.  

Dünya genelinde büyük yankı uyandıran protesto dalgası karşısında şiddet kullanma kararı alan Çİn yönetimi, gösteriyi şiddetle bastırmış ve çıkan olaylarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'