Flaş hamle... Mülteci almayan ülkelere ceza!

AB Komisyonu, mültecilerin AB üyesi ülkeler içinde eşit dağıtılmasını sağlamak için harekete geçti.

Flaş hamle... Mülteci almayan ülkelere ceza!
Flaş hamle... Mülteci almayan ülkelere ceza!
GİRİŞ 04.05.2016 17:26 GÜNCELLEME 04.05.2016 17:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Komisyon, Dublin Anlaşması'nın temel ilkesi olan sığınmacıların ayak bastığı ülkede iltica başvurusu yapmasını öngören kuralın yürürlükte kalmaya devam etmesini istiyor. Ancak aynı zamanda çok sayıda sığınmacının akın ettiği İtalya ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinin üzerindeki yükü de hafifletmeyi amaçlıyor.

SIĞINMACI BAŞI 250 BİN EURO CEZA


 Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre Komisyon, bu doğrultuda kısa sürede büyük bir göç akınına maruz kalan ülkenin kapasitesinin aşılması halinde, diğer AB ülkelerinin sığınmacı almakla yükümlü kılınmasını öngörüyor. Bunu kabul etmeyen ülkeler, sığınmacı başına 250 bin euro ödeme yapmak zorunda kalacak.Plana göre, her ülkenin kabul edeceği sığınmacı sayısı büyüklük ve ekonomik gücüne göre belirlenecek. Aynı zamanda, Türkiye gibi AB üyesi olmayan ülkelerden kabul edilen mülteciler de sayıma dahil edilecek.

AB ÜLKELERİ SICAK BAKMIYOR

AB Komisyonu'nun önerisinin yürürlüğe girebilmesi için Avrupa Parlamentosu'nun ve AB üyesi ülkelerin de onayı gerekiyor. Çek Cumhuriyeti, şimdiden öneriye sıcak bakmadığının sinyalini verdi.Avrupa'da Dublin sistemi, Yunanistan'ın sığınmacı akınına dayanamayarak sığınmacıların diğer Avrupa ülkelerine geçişine izin vermesi sonrası geçersiz hale gelmişti.

 

YORUMLAR 2
  • veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahın laneti pkk pyd hdp rusya ve yandaşlarının üzerine olsun
    Cevapla
  • dert başka 7 yıl önce Şikayet Et
    insanlar ülke ülke gezdirilip perişan edileceğine bu savaşa ve katliama son verecek bi hamle yapsalar ya. ama tabii bölge üzerinde henüz ameliyat bitmedi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı