Mülteci kampına saldırı savaş suçu

BM, Suriye'de mülteci kampına düzenlenen hava saldırısının savaş suçu kapsamına girebileceğini söyledi.

Mülteci kampına saldırı savaş suçu
Mülteci kampına saldırı savaş suçu
GİRİŞ 06.05.2016 10:29 GÜNCELLEME 06.05.2016 10:29

BM'nin insani yardımlardan sorumlu yetkilisi olan O'Brien, İdlib vilayetindeki Sarmada kasabası yakınlarında düzenlenen saldırının soruşturulmasını istedi.

Saldırıda kadınlar ve çocuklar da dahil en az 30 kişinin hayatını kaybetmiş olmasından korkuluyor.Muhalif eylemci ağı olan Yerel Koordinasyon Komiteleri'nin Facebook sayfasında paylaşılan görüntülerde, kampta birçok çadırın yandığı görülüyor.Kamuna kampı Sarmada kasabasının yaklaşık 4 kilometre dışında yer alıyor. Kampın Türkiye sınırına uzaklığıysa 10 kilometre.

BÖLGE HALKI: SORUMLU SURİYE YÖNETİMİ

Amerikan yönetimi Kanuna kampına düzenlenen hava saldırısını kınadı.Bölge halkı ise saldırıdan Suriye yönetimini sorumlu tuttu. Şam yönetimi son haftalarda bölgedeki muhalifleri hedef alan saldırılar düzenlemişti.Bazı kaynaklar Rus savaş uçaklarının da saldırıya katıldığını bildirdi. Ancak bu iddia bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise Suriye Devlet Başkanı Beşa Esad'ı, ülkede ateşkesin güçlendirilmesine yönelik çabaları dikkate almamakla suçladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi