Tom ve Jerry hakkında şok suçlama!

Salah Abdussadık, çizgi film denince hemen herkesin aklına gelen 'Tom ve Jerry' karakterleri hakkında ilginç bir tespitte bulundu.

Tom ve Jerry hakkında şok suçlama!
Tom ve Jerry hakkında şok suçlama!
GİRİŞ 07.05.2016 00:47 GÜNCELLEME 07.05.2016 00:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mısır'da Enformasyon Kurumu Başkanı Salah Abdussadık, çizgi film denince hemen herkesin aklına gelen 'Tom ve Jerry' karakterleri hakkında ilginç bir tespitte bulundu.

Darbe yönetiminin her geçen gün daha fazla insan hakkı ihlaline imza attığı Mısır'da Enformasyon Kurumu Başkanı Salah Abdussadık'tan, Arap dünyasındaki şiddet olaylarına dair ilginç bir açıklama geldi.

Abdussadık, Ortadoğu ve İslam dünyasında görülen şiddet eğiliminin nedeninin, Tom ve Jerry gibi çizgi filmlerle çatışma içerikli diğer Batılı yapımlar olduğunu savundu. Kahire Üniversitesi'nde düzenlenen bir forumda konuşan Salah Abdussadık, "Tom ve Jerry, çatışmayı ve kavgayı komik bir şekilde sunuyor" dedi.

Çocukların böylece küçüklüklerinden itibaren kavgayı 'normal' görerek yetiştiklerini kaydeden Salah Abdussadık, "Birilerini dövmek ya da birini patlayıcılarla havaya uçurmak, böylece izleyicilere gayet sıradan gelmeye başlıyor" ifadelerini kullandı.

Gençlerin daha sonra video oyunları ve şiddet içerikli filmlerle tamamen savrulduklarını belirten Abdussadık, zamanla insanların birbirlerine kaba ve acımasız davranmaları için baskı yapan bir sosyal kültürün de oluştuğunu kaydetti. Salah Abdussadık'ın açıklamaları, Mısır basınında da geniş yer buldu. Birçok haberde, Tom ve Jerry'nin çocukları sigara ve alkole de alıştırdığı şeklindeki başka suçlamalar hatırlatıldı.

BAZI ÜLKELERDE YASAKLI

ABD'de ekranlara gelmesinin ardından 1940'lardan itibaren tüm dünyaya yayılan ve sevilerek izlenen Tom ve Jerry'nin maceralarından bazı bölümler, ırkçı göndermeler içerdiği gerekçesiyle Amerika ve İngiltere'de yasaklandı. Ünlü çizgi filmin iki bölümünün yayını, aynı gerekçeyle hâlen Brezilya'da da yasaklı durumda.

YORUMLAR 7
  • neslihan 7 yıl önce Şikayet Et
    subliminal, yıllardır dünyada kullanılan bir teknik. biz hala hayal ürünü sanıyoruz. cartoon network diye bir çizgi film kanalı var akıllara zarar. disney channel keza. biz bir zararını görmedik diyenler lütfen etrafınıza bakın nesil ne durumda. gözümüzün görmediğini de zihnimiz algılar. hele çocuklar... alıcıları daima açık. ayrıca insanları canlı bomba olmaya ne sevk eder? nasıl bir telkin? hiç merak ettiniz mi...
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru bir tespit yapmis tebrik ediyorum çocuklara izletilmesi sakincali bir cik film oynatiliyor
    Cevapla
  • kml 7 yıl önce Şikayet Et
    Kafayı yemiş bu zat..! bende bu çicgi filmlerle büyümüş birisiyim ama aklıma hiç çatışma ve terör estirme gibi manyaklıklar gelmiyor.. çatışma ve kavga tamamen devletleri yöneten bazı sadist ruhlu liderlerin bozgunculuğudur. Ayrıca karakteri bozuk bir takım aptalların ürünüdür. böyle çizgi filme falan bağlıyorsan aklından şüphe ederim.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Kml, Subliminal mesaj olarak çizgi filmlerde araştırma yapmanı tavsiye ederim.
    Cevapla
  • Faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    Koca koca adamların kafa yorduğu şeye bak. Ne yani? Bütün teröristleri bomba patlatmaya sevk eden bu çizgi film miymiş? Aklı olan çocuk belli bir yaşa geldiğinde onların zaten gerçek olmadığını bilir. Olmadı ailesi tarafından öğretilir.
    Cevapla
  • Mısır 7 yıl önce Şikayet Et
    Mısırla barışmaya zemin hazırlayacak haberler yapılmaya başlanmış bile
    Cevapla
  • senol2985 7 yıl önce Şikayet Et
    sendende hiç bişey kaçmıyor kerata
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'