Bu yıl hacca gidemeyecekler

İranlı yetkililer, İran'dan bu yıl Suudi Arabistan'la mutabakata varılamaması sebebiyle hac seferi yapılmayacağını açıkladı

Bu yıl hacca gidemeyecekler
Bu yıl hacca gidemeyecekler
GİRİŞ 10.05.2016 10:16 GÜNCELLEME 10.05.2016 10:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran'ın bu yıl vatandaşlarına hac izni vermeyeceği belirtiliyor. Tehrantimes'ta yer alan habere göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari düzenlediği basın toplantısında İranlıların bu yıl hac farizasını yerine getiremeyebileceğini söyledi.

GEÇEN YIL 2 BİN HACI VEFAT ETMİŞTİ

Mina'da geçtiğimiz yıl meydana gelen izdihamda 400'ü İranlı olmak üzere 2 bin civarında hacı vefat etmişti.Ensari, Suudi Arabistan'an bazı tedbirler almalarını istediklerini ancak taleplerinin yerine getirilmediğini ve vize konusunda da ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

ARABİSTAN ENGELLER ÇIKARIYOR

İslamî Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu üyesi Muhammed Hasan Aseferi de İran'dan bu yıl hacca gidilmeyeceğini söyledi.Aseferi, İran'ın hacı adaylarını kutsal topraklara göndermek istediğini, ancak Suudi Arabistan'ın bunu istemediğini gösteren bazı şartlar ileri sürdüğünü, üstelik vize konusunda ve İranlı hacıları taşıyacak uçaklar hakkında da bazı engeller çıkardığını savundu.

 

YORUMLAR 2
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    hacda mervede safada "lebbeyk ya hüseyin lebbeyk, lebbeyk ya ali lebbeyk" diye anıran afkuran tiplerin kutsal beldeleri kirletmelerine izin verilmemelidir.
    Cevapla
  • islam birligi 7 yıl önce Şikayet Et
    hac suudilerin yetkisi altinda oldugu sure haca gidme cayiz degil haramdir .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor