ABD'den flaş açıklama: 'Silah vermeye hazırız'

Peter Cook, ABD’nin Libya’ya silah verebileceğinin belirtilmesi üzerine, talimat verilmediğini, fakat buna hazır olduklarını söyledi.

ABD'den flaş açıklama: 'Silah vermeye hazırız'
ABD'den flaş açıklama: 'Silah vermeye hazırız'
GİRİŞ 17.05.2016 04:43 GÜNCELLEME 17.05.2016 09:22
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Cook, günlük basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin  Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaptığı görüşmelerden sonra Libyahükümetine  destek vereceklerini belirtmesine ilişkin soruları yanıtladı.
 
Cook, “Bize düşen rolü oynamak için hazır bir şekilde bekliyoruz.  Fakat bu bildiri henüz yeni hazırlandı ve bildiğim kadarıyla şu ana kadar bu  konuya ilişkin bizi harekete geçirecek bir talep yok” dedi.
 
Konuya ilişkin detay vermekten kaçınan Cook, ABD Savunma Bakanlığına  henüz bilgi verilmediğini belirterek, süreci takip ettiklerini söyledi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın  toplantısında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
DAEŞ’e karşı mücadele bağlamında Libya’ya silah verilebileceğine dair  kararın bugün alındığına dikkati çeken Kirby, “Süreci bekleyerek sonucu  göreceğiz” dedi.

'EMİN OLMAMIZ GEREK'
 
Ayrıca Kirby, Trablus merkezli Milli Genel Kongre ile Tobruk merkezli  Temsilciler Meclisi tarafından oluşturulan, Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından  kendilerine herhangi bir silah talebi gelmesi durumunda, silahları vermeden önce  verilecek silahların yanlış kişilerin eline geçmeyeceğinden emin olmaları  gerekeceğini belirtti.

AMBARGOLARI KALDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ
 
Libya'daki siyasi krizi sona erdirmek amacıyla Viyana'da ABD ve  İtalya'nın eş başkanlığında düzenlenen ve bugün sona eren Dışişleri Bakanları  toplantısından sonra, John Kerry, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve  Libya Başbakanı Fayiz es-Sirac ile ortak basın toplantısı düzenleyerek,  "Başkanlık Konseyi'ni destekleyeceğiz, ambargoları kaldırmaya çalışacağız ve DAEŞ  terörüyle mücadelede gerekli araçları sağlayacağız" şeklinde konuşmuştu.
 

YORUMLAR 41
  • Bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Rol dediklerine Gore senaryo hazir demek
    Cevapla
  • Cesur 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarin derdi petrol metrol degil havaii de ki yerin 1km altinda ki patlamaya hazir magma bi patlasa butun amerika yok olucak adamlar kendine ev yurt edinmeye calisiyor ve cok aktif bi volkandan bahsediyoruz heran patlayabilir
    Cevapla
  • hayreddinbirşey 7 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner birgün hesap döner ve kendi tuzaklarında boğulurlar onlrın bir planı varsa allah cc ninde bir planı var elbet bütün müslümanları aynı safta buluşmaya davet ediyorum buda dünyanın bütün kafir devletler
    Cevapla
  • akıl 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar silhtan ba§ka ne verdinizki Al silahı öldür müslümanı ver petrolu Neresi bunun demorasisi
    Cevapla
  • akil 7 yıl önce Şikayet Et
    Batı felsefesinin temeli menfaattir" petrolü ver silahı al "kimi öldürürsen öldür yalnız öldürülen hırıstiyan ve yahudi olmasın. ambargo koyarım....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!