Rusya: 28 bin terörist öldürdük!

Rusya Suriye'de devam eden hava operasyonlarında bugüne kadar 28 bin IŞİD ve El Nusra militanını öldürdüğünü açıkladı.

Rusya: 28 bin terörist öldürdük!
Rusya: 28 bin terörist öldürdük!
GİRİŞ 25.05.2016 03:55 GÜNCELLEME 25.05.2016 06:59
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

RIA Novosti'nin haberine göre, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Yevgeni Lukyanov, “Rusya'nın gerçekleştirdiği operasyonlarda 28 bin IŞİD ve El Nusra militanı etkisiz hale getirildi" dedi.

Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de düzenlenen güvenlik konferansında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lukyanov, “Tahminlerimize göre geçen yıl 30 Eylül'de hava operasyonlarımız başladığında, 80 bin civarında IŞİD ve El Nusra militanı vardı. Bugüne kadar 28 bini etkisiz hale getirildi. Bunda Suriye ordusunun da katkısı var" diye konuştu.

Lukyanov, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin son iki yılda düzenlediği operasyonlarda ise 5 bin civarında militanın öldürüldüğünü bildirdi.

YORUMLAR 30
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    şehit olanların çoğu sivil ve muhalif
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    28 bin sivil demek istedi
    Cevapla
  • haydar-ı kerrar 7 yıl önce Şikayet Et
    28 bin terörist olsa komple avrupayı perişan eder yahu bu katiller kundaktaki masum bebekten tutun hamile kadınları yaşlıları masumları öldürdüğünü terörist diye sayıyıor bunların neresi büyük ülke yahu ruh yok ordularında ruh geldik osmanlı torunu olaral evvelAllah
    Cevapla
  • selçuk 7 yıl önce Şikayet Et
    bu rusya niye hep komik oluyor
    Cevapla
  • erdem 7 yıl önce Şikayet Et
    Zalim ve katil Esed'e yardım için gittin masum müsümanları camileri okul ve hastanaleri bombaladın elaltından pyd vepkk ya silahyerden atılan füzeleri verdin. 28bin deaş ve nusra öldürdüğün doğru ise buörğütlerin bitmesi gerekirdi hani niye bitmedi? Amerikanın ,avrupa ülkelerinin ve israilin taşaronluğu Rusya gibi bir devlete yakışmıyor. ,Türkiye gibi samimi bir komşunu ve dostu kaybediyorsun haberin yok Putin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular