İbadi'den Felluce halkına çağrı

Irak Başbakanı İbadi, "Halkımız bölgeyi terk etsin ya da operasyonlar bitene kadar evlerinde kalsın." dedi.

İbadi'den Felluce halkına çağrı
İbadi'den Felluce halkına çağrı
GİRİŞ 29.05.2016 21:17 GÜNCELLEME 29.05.2016 21:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Felluce halkı, ya oluşturduğumuz güvenli çıkış koridorlarını kullanarak bölgeyi terk etsin ya da operasyonlar bitene kadar evlerinde kalsın." dedi.

İbadi, 4 haftalık aradan sonra parlamentodaki oturuma katılarak milletvekillerine hitap eden yaptığı konuşmada, "DAEŞ, güçlerimizin karşısında hezimete uğruyor. Örgüt ailelerin idamı gibi her türlü kirli yöntemi kullanıyor." diye konuştu.

"Felluce operasyonunun üçüncü aşaması"

"48 saat içerisinde Felluce operasyonlarının üçüncü aşamasına gireceğini" aktaran İbadi, "Felluce halkı, ya oluşturduğumuz güvenli çıkış koridorlarını kullanarak bölgeyi terk etsin ya da operasyonlar bitene kadar evlerinde kalsın." ifadelerini kullandı.

Ülkedeki siyasi parti ve oluşumların aralarındaki anlaşmazlıkları askeri operasyonlar bitene kadar ertelemeleri gerektiğine işaret eden İbadi, parlamentonun tüm siyasal grupların katılımıyla oturumlara başlamasının önemli olduğunu da dile getirdi.

Bağdat-Umman karayolu açılıyor

İbadi, terör örgütü DAEŞ'e karşı operasyonlardan dolayı 2014'ten beri kapalı bulunan Bağdat-Umman karayolunun yakında güvenliğini sağlayacaklarını ve trafiğe açacaklarını aktardı.

Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Enbar'ın vilayetine bağlı Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

YORUMLAR 1
  • harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Gecen gunku fuzelerin uzerine yazilan o yazilardan sonra akli olan sunni bunlara direnir isid mahana sunni oldurmek sahane...resmen sunni katliami var yanibasimizda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!