ABD şokta: CIA'in silahları çalındı!

ABD istihbarat teşkilatı CIA'in Suriye'de rejim ve DAEŞ'e karşı savaşan muhaliflere gönderdiği silahlar karaborsada satıldı.

ABD şokta: CIA'in silahları çalındı!
ABD şokta: CIA'in silahları çalındı!
GİRİŞ 27.06.2016 10:15 GÜNCELLEME 27.06.2016 10:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriyeli muhaliflere gönderilen silahların karaborsaya düştüğü iddia edildi. New York Times gazetesi, CIA ve Suudi Arabistan'ın Suriyeli muhalifler için gönderdiği silahların Ürdünlü istihbarat görevlileri tarafından karaborsada satıldığını öne sürdü. İddiaya göre, bu silahlardan bazıları Ürdün'de 2 ABD'linin öldürüldüğü saldırıda da kullanıldı.

Haberlerine ABD ve Ürdünlü kaynakları dayanak gösteren iki yayın kuruluşu, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Suudi Arabistan'ın rejimle savaşan Suriyeli muhaliflere ulaştırılması için gönderdikleri silahların amacının dışında kullanıldığını ortaya koydu.

ÜRDÜN İSTİHBARATI ÇALDI

İddiaya göre, muhaliflerin eğitimi ve donatımında kullanılmak üzere Ürdün'e yollanan silahların bir kısmı, Ürdün istihbaratı çalışanları tarafından çalınarak karaborsada satıldı.

Bu silahlardan bazıları ise geçen yıl kasım ayında Ürdün'ün başkenti Amman'da, aralarında polis eğitim merkezinde görevli 2 ABD'linin de olduğu 5 kişinin öldürüldüğü saldırıda kullanıldı.

MİLYON DOLARA SATILDILAR

Ürdün istihbaratı çalışanlarının bu silahların satışından elde ettikleri "milyonlarca dolarla" lüks araçlar, telefonlar ve elektronik eşyalar satın aldıkları öne sürüldü.

Ürdün'de olayın duyulmasının ardından soruşturma açıldığı ve bazı görevlilerinin iddialar üzerine tutuklandığı kaydedildi.

Muhaliflerin eğitilmesini ve silahlandırılmasını içeren "Timber Sycamore" adlı programın 2013 yılında başladığı ve programa başta CIA ve Suudi Arabistan olmak üzere bazı Arap ülkelerinin istihbaratlarının da katıldığı belirtildi.

Haberlerde, programın DAEŞ'le mücadele etmesi için bazı muhaliflerin eğitilip donatılmasını içeren programdan farklı olduğu da vurgulandı.

YORUMLAR 11
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bizde yuttuk ya bile bile değilde ya ne CİA' silahlarını birileri çalacak O Haaaa. bir kere ABD' Gizli haber alma teşkilatının vur emri var. polise haber vermeden devletini koruyan bir Haber alma teşkilatı.kim cesaret edebilir ki akşından bile geçemez çünkü anında iki kaşının ortadından yer ve 1500 takla atar. onun için bizim gizli servisimizde önce polise haber veriyor sonra plisin işini zora sokar polis seferber olur amma görevini yapar. neden bizim gizli servisimiz aniden terörü buldugu an cesetlerini gök yüzüne fırlatamıyacaklarmı ya lütfen gizli service Devleti koruma ve kollama kanunu çıkartılmalı be polisin işini kolaylaştırmalı. Terör faliyetletlerinin izlerini
    Cevapla
  • ertantanngmail 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhaliflerin her zamanki işi. Amerikalıların onun bunun verdiği silahları Esed'e satıyorlar sonra da mutfak tüpüyle bomba yapıyoruz da öyle savaşıyoruz yaygarası yapıyorlar.
    Cevapla
  • asabi adam 7 yıl önce Şikayet Et
    heee çalındı. biz de yedik.
    Cevapla
  • adam 7 yıl önce Şikayet Et
    yalancılar gidinde çocuk kandırın
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    silahlar 100% pkk ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!