ABD'den Rusya'ya flaş teklif

Washington Post'ta yer alan makaleye göre, Obama yönetimi Moskova'ya Suriye'deki askeri ilişkileri derinleştirecek yeni bir teklif sundu.

ABD'den Rusya'ya flaş teklif
ABD'den Rusya'ya flaş teklif
GİRİŞ 01.07.2016 15:03 GÜNCELLEME 01.07.2016 15:39
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Amerikan Washington Post gazetesinde Josh Rogin imzalı makale, ABD ve Rusya arasında yeni bir Suriye pazarlığı yapıldığını öne sürdü.Makaleye göre, Başkan Barack Obama'nın bizzat imzaladığı teklif Rusya ile Suriye'deki askeri işbirliğini derinleştirmeyi hedefliyor.

ABD, iç savaşın beşinci yılını doldurduğu Suriye'de El Nusra Cephesi'ni hava harekatlarıyla vuran Rusya'ya teknik destek sunacak. Teknik destek hedef tespiti ve koordinasyonu kapsıyor. Moskova ise, Şam rejiminin ılımlı muhalifleri vurmasını engelleyecek. Washington yönetimi, hava saldırısı düzenlenmeyecek bölgeleri Rusya ile paylaşacak.

SAVUNMA BAKANI SICAK BAKMIYOR

Teklifin kabul edilmesi halinde Rusya ve Şam rejiminin anlaşmaya uyup uymayacağı bilinmiyor. Joshg Rogin, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin desteklediği teklife ABD Savunma Bakanı Ash Carter'ın ılımlı bakmadığını yazdı.

Pentagon'daki bir basın toplantısında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ABD Savunma Bakanı Carter, "Suriye'de doğru şeyleri yapmaları halinde Ruslarla çalışmak isteriz" dedi.

 

YORUMLAR 40
  • ali riza 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin rusyayla yakinlasmasindan sonra ilginc degilmi
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Mesela iran öyle bir hava savunma yaptıki,amerikanın hayalet uçaklarını peş peşe düşürür.Halbukise amerika hayalet uçaklarna çok yatırım yaptı.İran daha ucuza mal ettiği silahla olası savaşta amerikaya çok iyi göğüs gerer. Batının irana uyguladığı yaptırımlar,iranı kendi başının çaresine bakmaya ,üretkenliğe,çözüm buluculuğa itti. Ama çin olmasaydı iranın işi zordu.Bu başka konudur.O yüzden erbakan hocamızın dediği gibi biz daha ucuz silah yaparız isterse amerikanın 100 tane savaş gemsi olsun,ne yazar diyordu.(2009 erbakan hocanın tahran üniverstesine ziyareti ve gizli savunma projeleri paylaşaımı,bkz)
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın karın ağrılarından bir tanesi de şudur.Amerika aynı zamanda çin -iran ekonomik ilişkilerini bir türlü hazmedemiyor.İran günde binlerce varil pertol veriyor çine.Bunun karşılığında çinde yuan parası alıyor.Yani çin ve iran ticaret yaparken dolar değil,yuan para birimi kullanıyorlar.Eğer aralarında dolar kullansalar o zaman amerika,irana diycekki iyi şeyler yapıyosun. Ama iran,amerikaya sen de kimsin ben çinle aramda dolar kullanmyorum diyor.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın bu gizli teklifi Türkiye-rusya yakınlaşmasından sonra,rusyaya sunması dikkat çekicidir. Amerika baktı Türkiye-rusya ilişkileri düzeliyo hemen araya bi şey sokmak istiyo.Neden çünkü çekemiyor.Yani tabi aynı zamanda çıkarları zedelenecektir.O yüzden hemen rusyanın gönlünü pyd konusunda alıp,kendi tarafına biraz çekmek istiyor.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşlar yanlış bilyorlar.Sanki parası çk olanın kafası çok çalışır ama parası az olanın kafası az çalışır gibi algı yapmşlar.Ne alakası? Rusyanın amerikadan parası az ama,rus ve çn bilim adamları öyle silahlar keşfettilerki,öyle silahlar buldularki,amerikanın caydırıcılığı ve kabadayılığısona erdi. Çok paran olur,çok silah alırsın bu başkadır.Gelişmiş silah başkadır.Gelişmiş silahların işleyişlei sistemleri özellikleri çok para olmadan da yürütülür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı