15 yıl sonra açıldı!

15 yıldır hukuki sorun olmamasına rağmen belediye başkanları tarafından açılışı geciktirilen En Nour Camisi önceki gün kapılarını açtı.

15 yıl sonra açıldı!
15 yıl sonra açıldı!
GİRİŞ 04.07.2016 12:38 GÜNCELLEME 04.07.2016 12:38

15 YIL BOYUNCA ENGELLEDİLER

Fransa'nın Nice kentinde 15 yıldır tartışmalara konu olan ve hukuki sorun olmamasına rağmen belediye başkanları tarafından açılması geciktirilen En Nour Camisi önceki gün açıldı. 880 kişi kapasiteli cami Suudi Arabistan'ın desteğiyle yaptırıldı. Caminin açılış izni belediye başkanı Philippe Pradal yerine vali tarafından imzalandı.

Haziranda yapılan seçimlerde koltuğu Christian Estrosi'den alan Cumhuriyetçi Parti'den Pradal daha önce mahkeme kararına rağmen camiye onay vermeyi reddetmişti. Cami 15 yıldır Cumhuriyetçi kanattan belediye başkanlarının karşı çıkması nedeniyle açılamıyordu.

'BU HUKUNUN TANINMASIDIR'

Caminin inşaatı, bir ofis kompleksi arasında bulunan bir binanın satın alınmasıyla 2003'te başladı. 2002 'de şu an Suudi Arabistan Din İşleri Bakanı görevini sürdüren Salih Bin Abdülaziz El Şeyh tarafından satın alınan arsa üzerine Nice En-Nour Camisi Derneği tarafından inşa edilen cami, yıllardır süren tartışmaları beraberinde getirmişti.

En Nour Enstitüsü İnanç ve Kültür Derneği Başkanı Ouassini Mebarek, "Bu hukukun ve Fransa'da Cumhuriyet'in değerlerine saygı duyarak kendi inancını yaşama hakkının tanınmasıdır" diye konuştu. 2012'de eski Belediye Başkanı Christian Estrosi, "Ben Belediye Başkanı olduğum sürece bu cami açılmayacak, Yetkimi sonuna kadar kullanacağım" demişti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!