Medine’deki saldırıyla ilgili kan donduran detay

Medine’de Mescidi-i Nebevi’nin çervresinde gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili kahreden detaylar ortaya çıktı.

GİRİŞ 05.07.2016 21:41 GÜNCELLEME 05.07.2016 22:37
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Abdurrahman Koç'un haberi;

Suudi Arabistan’ın Medine şehrinde Peygamber Efendimiz’in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi’nin kıble tarafında bulunan Şeriat Mahkemesi’nin yanındaki emniyet noktasında gerçekleştirilen canlı bomba eyleminde büyük bir facianın eşiğinden dönülmüş. 

SALDIRGANIN ASIL HEDEFİ İFTARINI AÇAN CEMAATTİ

İslam dünyasında büyük bir şoka neden olan saldırıyla ilgili kan donduran detaylar geldi. Saldırganın akşam ezanı okunduktan sonra iftar açan müslümanların arasına girip kendini patlatacağı, ancak Suud polisini kendisinden şüphelenmesi ve durdurmaya çalışması nedeniyle erken patlattığı belirtildi. Eğer terörist hedefine ulaşıp iftar açanların arasına girmeyi başarabilseydi daha korkunç bir sonuç ortaya çıkabilirdi.

Mescid’i Nebevi’nin bitişiğindeki Cennetül Bakî Mezarlığı’nın karşısında bulunan otoparkta görülen terörist, şüpheli görünümü ve davranışları nedeniyle güvenlik güçleri tarafından durdurulmak istendi. Yakalanacağını anlayan terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlattı.

İŞTE TERÖRİSTİN KİMLİĞİ

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, 4 askerin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen teröristin kimliğini açıkladı. Pakistanlı Abdullah Kalzar Han olduğu açıklanan saldırganın 12 yıl önce Suudi Arabistan’a geldiği ve eşiyle birlikte Cidde’de yaşadığı belirtildi.

MESCİD-İ NEBEVİ’DE İBADET DEVAM EDİYOR

Peygamberimizin kabrinin bulunduğu, sahabeyle birlikte inşa ettiği Mescid-i Nebevi’de (Haremüşşerif) tarihte ilk kez bir intihar saldırısı gerçekleştiriliyor. Ancak buna rağmen alınan kararla Harem’de ibadete devam edildi. Dünkü patlamanın ardından bugün yüz binlerce Müslümanın Mescidi doldurduğu görüldü.

YAŞANAN ŞAŞKINLIK KAMERADA

Mescid’i Nebevi’ye metrelerce uzaklıkta gerçekleştirilen saldırı sırasında iftar açmakta olan cemaatin patlamanın etkisiyle yaşadığı şaşkınlık ve korku kameralara yansıdı.

İZDİHAM TEHLİKESİ

Patlama sırasında Harem’de iftarını açmakta olan Eymen Abdüljawad isimli vatandaş, saldırı anında Mescid-i Nebevi’de bulunanların panik yapmadığını, aksi durumda yüz binlerce müslümanı misafir eden Harem’de büyük bir izdihamın yaşanabileceği ihtimalini dile getirdi. 

YORUMLAR 23
  • allah dusmani... 7 yıl önce Şikayet Et
    hazreti peygamberin (s.a.v) kabrine sedece bir allah dusmani saldiri yapar.
    Cevapla
  • Vtndş 7 yıl önce Şikayet Et
    Alçak daeş kandırıp kendine köle yaptığın ve katlettiğin insanların kanlarında Boğulman yakındır...
    Cevapla
  • Deli..Dolu 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar daha geçen hafta israil askeri istihbarat şefi halevi aynen şu açıklamayı yaptı"DEAŞ kaybederse israil için iyi olmaz"şimdi akli başında ki olursa olsun ister MEGA dahi üstün zeka yada normal birisi bunu anlamını ne demek istedi israilli açıklasın..,,NOOKKTAAAA..,,
    Cevapla
  • Deli..Dolu 7 yıl önce Şikayet Et
    ermeniyaann terör örgütünün israil ile olan yakınlığını hiiç fark etmediniz öyle değil mi.?..peki madem DEAŞ müslüman dindar ALLAH için saldırıyor neden her gün filistin,de katliam yapan gerçek terörist israil,e saldırmıyor neden eeeee öğleye madem ALLAH için buyur israil orada ne duruyorsun..,,
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Haberdeki kimliği açıklanan kişi ciddedeki patlamayı gerçekleştiren teröristir medinedeki patlamayı gerçekleştirenin kimliği henüz belli değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!