Putin'den Merkel ve Hollande'a çağrı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesi yaptı.

Putin'den Merkel ve Hollande'a çağrı
Putin'den Merkel ve Hollande'a çağrı
GİRİŞ 13.07.2016 17:27 GÜNCELLEME 13.07.2016 17:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Ukrayna krizini ele alan liderler, Donbass'ta son dönemde yaşanan ateşkes ihlallerinden rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Çatışma bölgesindeki durumun daha kötüye gitmesini önlemeye ve bu doğrultuda ağır silahları çekme ve cephe hattından çekilme anlaşmalarını uygulamaya yönelik hedeflere öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayan Putin, Hollande ve Merkel, ateşkesin tesisinde AGİT özel gözlem misyonunun önemli rol oynamasının gerekliliğinin altını çizdi.

Öte yandan Putin, Ukrayna askerlerinin ülkenin güneydoğusundaki eylemlerinin provokatif olduğunu ifade etti. Rus lider bu doğrultuda, Minsk anlaşmalarının kesin olarak hayata geçirilmesi amacıyla Merkel ve Hollande'dan Ukrayna'ya daha aktif şekilde nüfuz etme çağrısı yaptı.

12 Şubat 2015'te imzalanan Minsk anlaşmasının uygulanması için farklı formatlardaki müzakerelerin sürdürülmesinin gerekli olduğu konusunda ortak görüş belirten liderler, görüşmelere devam etme kararı da aldı.

YORUMLAR 1
  • Dem 7 yıl önce Şikayet Et
    Putin almış ikisini çocuk gibi karşısına dalgasını geçiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...