Fransız askerleri o ülkeden çekiliyor

François Hollande, Fransız askerlerinin Orta AfrikaCumhuriyeti’ndeki (OAC), görev süresinin ekim ayında sona ereceğini açıkladı.

Fransız askerleri o ülkeden çekiliyor
Fransız askerleri o ülkeden çekiliyor
GİRİŞ 13.07.2016 21:33 GÜNCELLEME 13.07.2016 21:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Savunma Bakanlığında düzenlenen bir davette konuşan Hollande, ‘’Savunma Bakanımız Jean-Yves Le Drian, ekim ayında OAC’ye gidecek ve Sangaris operasyonlarının tamamlandığını resmen ilan edecek.’’ dedi.               

Hollande, daha önce OAC’ye yaptığı resmi ziyaret sırasında istikrarsızlığa müdahale etmek ve krizi sona erdirmek için bu ülkede başlatılan Sangaris operasyonunun sona ereceğini açıklamış ancak kesin bir tarih vermemişti.             

 2013 yılından bu yana OAC'de bulunan Fransız askerlerinin adı, son dönemde sivil halka kötü muamele, cinsel taciz ve tecavüz iddialarıyla gündeme geliyor. Bu kapsamda Fransız yargısı, 2013-2014 yıllarında OAC'de çocukların cinsel istismarıyla suçlanan 14 Fransız askerinden 4'ünü aralık ayında sorguya almıştı.               

Son olarak Paris savcılığı geçen ay OAC'de görev yapan Fransız askerleri hakkında sivillere yönelik kötü muameleden dolayı ön soruşturma açmıştı. Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 5 Fransız asker hakkında, iki sivili toplu halde dövmeleri ve tehdit etmeleri ile ilgili suçlama konusunda ön soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.               

Fransız birlikleri, son iki yıldır OAC ve Mali'de çatışmalara aktif olarak katılıyor.Fransa'nın Afrika kıtasında ayrıca, Burkina Faso, Nijer ve Çad’da askeri üsleri bulunuyor. OAC'de Müslüman Seleka grupları ile Hristiyan Anti-Balaka milisleri arasında iki yıl önce başlayan çatışmalarda şimdiye kadar en az 5 bin kişi yaşamını yitirdi.              

YORUMLAR 2
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu cani katil fransız ordusu dünyanın hiçbir yerinde operasyon yapamayacak hale getirilmeli
    Cevapla
  • paşam123 7 yıl önce Şikayet Et
    E şimdi en cazip sömürge yeri Suriye olunca... Ön birliği zaten gönderdi Suriye ye, arkasınıda sağlamlaştırmak için daha fazla asker gönderecektir. Sonra da dünyanın en büyükleri arasında yola devam...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma