Türkiye'yi açık açık tehdit etti!

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye'de gündeme gelen idam cezası hakkında sert ifadeler kullandı.

Türkiye'yi açık açık tehdit etti!
Türkiye'yi açık açık tehdit etti!
GİRİŞ 18.07.2016 12:30 GÜNCELLEME 18.07.2016 12:33
Bu Habere 250 Yorum Yapılmış

FETÖ mensubu hain askerlerin darbe girişimi sırasında çoğu silahsız siviller olmak üzere 161 kişi şehit edildi. Önceki gün halkın "idam isteriz" sloganlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetin muhalefetle beraber çalışma yapacağını ifade etti. Başbakan Binali Yıldırım da gazetecilerin sorusu üzerine idam konusunun diğer partilerle görüşülebileceğini söyledi.

Bugün ise daha önceden 'Erdoğan'ı açıkça uyarıyorum' gibi seviyesiz açıklamalarda bulunan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'dan yeni bir hadsiz açıklama geldi. Türk halkının iradesine hiçe sayan Kurz, FETÖ mensubu askerlerin başarısız darbe girişimi sonrası Türkiye'de tartışılan idam cezasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Açıklamasının devamında Türkiye'yi AB üyeliği ile tehdit eden Kurz "AB'ye üyelik için müzakereler yürüten Türkiye'nin idamı geri getirmesi, üyelik görüşmelerinin dondurulmasına neden olur" şeklinde konuştu.Adalet ve ceza hukukuna sadık kalınması gerektiğini belirten Kurz, 'keyfi uygulamaların' kesinlikle olmamasına gerektiğine vurgu yaptı. 

Hükümet tarafından tartışılacağı açıklanan idam cezası Türkiye'de 2004 yılında kaldırılmıştı.

YORUMLAR 250
  • Tarsus 7 yıl önce Şikayet Et
    AB 'yi istemiyoruz! Benim bekledigim tek bir sey var sayın cumhurbaskanımızdan: Televizyona cikip AB'ne acik acik söylesin: Biz Türkiye olarak AB'ne artik girmek istemiyoruz desin. Bütün AB ülkeleri düsünüyorki...Türkiyeyi istedigimiz gibi oyalariz...istedigimizi yaptiririz.... Artik bir nokta koyulsun bu meseleye. Bakalim ozaman AB ülkeleri kimi nasil oyalayacak. Iste ozaman AB türkiyeden gercekten korkmasi gerekir.
    Cevapla
  • ilginç 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tınlamasın bu ab yi. Türkiye ye köpek pldular bikere. Son hamleleri ab nin zatrn yakında dağılacaklar. Son darbeyi topluca yapmaya çalışıyorlar hepsi bu
    Cevapla
  • ÇELTİK 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu top adamın dilini kesmek lazım
    Cevapla
  • haydar 7 yıl önce Şikayet Et
    idamı getir! AB birliği onların olsun istemiyorum.
    Cevapla
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    şu ab üyeliği zıvanasından vazgeçelim artık yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları