' Türkiye'deki darbe girişimi Halep'i düşürebilir'

ABD merkezli düşünce kuruluşu Stratfo,Türkiye'deki darbe girişiminin Halep'in durumunu olumsuz etkileyebileceğini duyurdu

' Türkiye'deki darbe girişimi Halep'i düşürebilir'
' Türkiye'deki darbe girişimi Halep'i düşürebilir'
GİRİŞ 28.07.2016 13:52 GÜNCELLEME 28.07.2016 13:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki askeri darbe girişiminin etkileri tüm dünyada tartışılıyor. Gölge CIA olarak da bilinen ABD'li küresel araştırma kuruluşu Stratfor'da yayınlanan bir analizde, Türkiye'deki askeri darbe girişiminin, Halep'teki Suriyeli muhalifleri olumsuz etkileyeceği belirtildi.
Kurumsal kimlikle yayınlanan makalede "Suriyeli muhalifler için Türkiye'den gelen yardımlar çok önemliydi. Türkiye'deki askeri darbe girişiminin ardından kaos meydana geldi. Muhaliflerin bakış açışıyla bundan daha kötü bir zamanlama olamazdı. Zira Türkiye'den gelen yardımlar düşmanlarının en saldırgan döneminde önem kazanıyordu" ifadelerine yer verildi.

Stratfor'un analizinde ayrıca, Suriye'deki askeri yardımlar ve lojistik destek veren askeri yetkililerin Ankara'ya çağrıldığı ve darbe girişimi hakkında sorgulandığı da öne sürülüyor.

ESAD ORDUSU HALEP'İ KUŞATIYOR

İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şube Başkanı Said Gökdere, Halep'e giden yardımlar için kullanılan yolun bombalanması nedeniyle şu anda Halep kentine gıda yardımı gönderilemediğini belirterek,"Maalesef Halep, ikinci Madaya olmuş durumda." dedi. 

Halep kentindeki saldırılar nedeniyle hastanelerdeki insanların bombardıman altında kaldığını anlatan Gökdere, oradaki insanların bir parça sargı bezi dahi bulamadıklarını bildirdi.

Kentte hastalık ve açlığın yanı sıra halkın yoğun bombardıman altında kaldığını da vurgulayan Gökdere, şunları kaydetti: "Halep yanıyor dünya sessiz kalıyor' sloganıyla yola çıktık. Bütün sivil toplum örgütleri AFAD, Kızılay'ın yardımları bir an önce Suriye içerisindeki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılması konusunda daha hassas olunması gerektiğini düşünüyorum. Halep kentine yardımlar Kestillo yolundan ulaştırılıyordu. Şu anda Rus ve Esed rejimi uçaklarının saldırılarının artması sonucu Halep kentine gıda yardımları gönderemiyoruz." ifadelerini kullandı

YORUMLAR 4
  • bekir 7 yıl önce Şikayet Et
    STRAFORu biz tuğla arasında ısı ses yalıtımı yapsın diye yerleştiriyorduk. böcek yerleştirmişsiz haberimiz yok
    Cevapla
  • ege-can 7 yıl önce Şikayet Et
    ..Mehdi gelecek...deccal...gidecek...
    Cevapla
  • Yiğit 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de ülkemizdeki sıkıntıdan yararlanıp terörist kürt devleti kurmayı planlayanlar cesaretiniz varsa buyrun vallahi bu halk sizi boğazlar , savaş uçaklarınızın üstüne çıkar zaten öfkemizi alamadık, defolup gidin memleketinizle ilgilenin.
    Cevapla
  • erdal engin 7 yıl önce Şikayet Et
    buradan sayın cumhurbaşkanına sesleniyorum halep yapılan yazdımlar aksamasın ve ağır silahlarla donatsınlar muhalifleri halep düşerse rusya amerika israil iran ile komşu olacağ maalesef temizlenen komutanları hemen tekrar aynı bölgelere göndersinler süratle yardımlar özellikle askeri yardımlar hemen ulaştırılsın muhaliflere.amerikada yardım ediyo rejim rusyaya bombardıman yapıyolar castillo yolu düştü çok kritik bir yer allahım sen yardım et mücahitlere sayın başkan erdoğan yardım et kardeşlerimize.yorumu yayınlayın lütfen allah rızası için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!