FETÖ operasyonu Azarbeycan'a sıçradı!

Azerbaycan’daki Kafkas Üniversitesi'nin devlet kontrolüne alınmasının ardından 50’ye yakın Türk akademisyenin görevine son verildi.

FETÖ operasyonu Azarbeycan'a sıçradı!
FETÖ operasyonu Azarbeycan'a sıçradı!
GİRİŞ 17.08.2016 12:51 GÜNCELLEME 17.08.2016 12:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Azerbaycan’da da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar artarak devam ediyor. Operasyonlar ilk etapta örgütün medya ve eğitim alanındaki kuruluşları üzerinde yoğunlaştı.

Eğitim alanında son olarak FETÖ/PDY'yle bağlantısı tespit edilen Kafkas Üniversitesi, devlet kontrolüne alınarak Bakü Yüksek Petrol Okulu’na devredilmişti. Bakü Yüksek Petrol Okulu’ndan yapılan açıklamada ise Kafkas Üniversitesi’nde görev yapan 50’ye yakın Türk akademisyenin görevine son verildiği bildirildi.

FETÖ'nün yurt dışında ilk yapılandığı ülkelerden olan Azerbaycan'da 1991 yılından beri faaliyette bulunan Zaman-Azerbaycan gazetesi ve internet sitesi de geçen ay kapatılmıştı. Hain darbe girişiminin ardından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ABD'de röportaj yapan ve bu röportajı yayınlayacağını duyuran ANS televizyonu da MilliTelevizyon ve Radyo Şurası'nca kapatılmıştı. 1,5 yıl kadar önce ise eski ismi SamanyoluTv olan Hazar TV de kapatılmıştı.

YORUMLAR 2
  • hknslh 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun onlara... önleminizi alın bize yapılanalrı gördünüz...
    Cevapla
  • eyyupk 7 yıl önce Şikayet Et
    gardaşlar sizide tehlike bekliyorAllah yardımcınız olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!