ABD'den flaş YPG açıklaması!

ABD'den Türkiye'nin YPG ve DAEŞ hedeflerini vurmasıyla ilgili açıklama geldi.

ABD'den flaş YPG açıklaması!
ABD'den flaş YPG açıklaması!
GİRİŞ 24.08.2016 02:24 GÜNCELLEME 24.08.2016 02:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG ve DAEŞ hedeflerini topçu ateşiyle vurmasına ilişkin, "Tansiyonun yükselmemesi için çalışıyoruz. Her iki tarafa da burada asıl düşmanın DAEŞ olduğunu hatırlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Günlük basın toplantısında, Türkiye'nin terör örgütleri YPG ve DAEŞ hedeflerini topçu ateşiyle vurduğu hatırlatılan Toner, bu konuda Türk yetkililer ve Suriye Demokratik Güçleri temsilcileriyle temas halinde olduklarını söyledi.

Tansiyonun yükselmemesi için çalıştıklarını belirten Toner, "Her iki tarafa da burada asıl düşmanın DAEŞ olduğunu hatırlatmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye ile Rusya arasında ilişkilerin düzelmesi ve İncirlik Üssü'nün kullanımına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Toner, özel diplomatik konuşmalarda konuyu ele aldıklarını dile getirdi.

Toner, İncirlik'in kullanımına izin verdiği için Türkiye'ye müteşekkir olduklarını anlattı.

Washington ile Moskova arasında Suriye krizini çözüme kavuşturmak için görüşmelerin sürdüğünü anımsatan Toner, Türkiye ve Rusya'nın da ABD ile Uluslararası Suriye Destek Grubu içinde yer aldığını, Suriye konusunda söz hakkı sahibi olduklarını kaydetti.

"Suriye hakkında Rusya ile aramızda ne kadar daha iyi ve yapıcı bir ilişki olabilecekse Türkiye ile Rusya arasında da aynısı olsun isteriz ama kendi açımızdan henüz o noktada değiliz." diyen Toner, Suriye'de barışçıl bir çözüme ulaşılmasında Türkiye'nin katkılarına değer verdiklerini vurguladı.

Toner, Rusya ile devam ettirdikleri görüşmelerde ilerleme sağladıklarını ancak sorunun çözümü noktasına henüz varmadıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • ADSIZ 7 yıl önce Şikayet Et
    "İki taraf" derken bizi denk iki unsur gibi lanse edin bakalım.
    Cevapla
  • Kocasolak 7 yıl önce Şikayet Et
    Asıl düşman daeş sizin kaç insanınızı öldürdü ? Ypg pyd pkk bizim otuz bin insanımızı öldürdü şimdi anlaşalım o vakit sizin kaç tı ????? İnsanı aptal yerine koymayın biz de düşünebiliyoruz sayı da biliyoruz. Teröristler bitecek başka çare yok, on onbeş yıla kalmaz ab de savaş abd de dağılma başlıyacak Allah medeniyetlere de hakimiyet ömrü vermiştir ilaniye hakim güç yoktur. Allah o zamanın geldiğini belirten olayları göstermiştir, ortadoğu iltihabını atıp sıhhatli bir bünyeye kavuşmak üzre, güreş yapmadan galip ilan edileceğiz.
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Dusmanın kim olduğunu biliyoruz bize hatırlatmalarına veya oğretmelerine gerek yok ve gereği yapılıyor zaten
    Cevapla
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    savaşlarda ülkeler milli çıkarları doğrultusunda ittifasklar yapar. suan rusya ile birlikte yürüyeceksek gerektiği içindir. ortadaki tek gerçek abd nin ortadoğu planını bozmak zorunda olduğumuzdur.
    Cevapla
  • rusya rusya 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye rusyanın tuzağına düştü.
    Cevapla
  • Devlet-i Âliyye 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletten daha mı iyi biliyorsun sen? Başımıza gelenlerin farkında degil mis gibisin ne geldiyse başımıza sesszice izlemekten geldi uyanık olacaksın bu işler(muhtemelen sorunsuz bir bölgede yasiyorsun tatil yeri!!) evden izlemek ile olmuyor o bölgede yaşayan insanlarımız hergün korkuyla yatıp kalkıyor sınırdan bombalar geliyor teror saldirilarinin sebebi Suriye ve sınırındaki istikrarsizlik ve bu durum bizi doğrudan etkiliyor birilerinin oyununa sen geliyorsun zaten adamlar bizim başımızı kaldırıp o bölgeye ilgili düşünüp çözüm üretmemize bile izin vermiyor.yani biz Rusya vs. O dedi diye bişey yapmıyoruz biz bildiğimiz şeyi yapıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'