Karadeniz üzerinde tehlikeli ABD-Rusya gerginliği

Pentagon, Karadeniz üzerinde bir Rus savaş uçağının ABD'ye ait bir askeri keşif ve gözetleme uçağına önleme yaptığını bildirdi

Karadeniz üzerinde tehlikeli ABD-Rusya gerginliği
Karadeniz üzerinde tehlikeli ABD-Rusya gerginliği
GİRİŞ 07.09.2016 21:31 GÜNCELLEME 08.09.2016 01:11
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Pentagon(ABD Savunma Bakanlığı) Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, AA muhabirinin sorusu üzerine, Rusya'ya ait Su-27 tipi jetin Karadeniz üzerinde uluslararası hava sahasında ABD Donanmasına bağlı P-8A Poseidon tipi askeri uçağa bugün "yakın mesafede ve güvensiz şekilde" önleme yaptığını belirtti.

ABD uçağının rutin operasyonlar için Karadeniz üzerinde uçtuğunu ifade eden Davis, önlemenin 19 dakika sürdüğünü kaydetti.

Davis, ABD Donanması uçakları ve gemilerinin Rusya'ya ait askeri unsurlarla rutin şekilde bölgede karşılaştığını, birçok kez bunların "güvenli ve profesyonel" şekilde meydana geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ancak bunun gibi güvensiz manevralar endişelenmemize yol açıyor. Bu eylemler gereksiz yere gerilimi yükseltme potansiyeli taşıyor ve yanlış değerlendirmeler ya da kazalarla sonuçlanabilir."

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın İngiltere ziyareti sırasında gazetecilere konuşan bir Pentagon yetkilisi ise Rus uçağının Amerikan uçağına önce 10 metre kadar yaklaştığını, bir ara bu mesafenin 3 metreye kadar düştüğünü söyledi.

Rus uçakları ile Amerikan gemileri ve uçakları son dönemde birçok bölgede karşı karşıya gelebiliyor. Son olarak nisan ayında Baltık Denizi'nde bir Su-24 tipi Rus uçağı ABD destroyeri Donald Cook'un 10 metre yakınından birkaç kez geçmiş, bir Su-27 jeti de yine Baltık Denizi üzerinde ABD Hava Kuvvetlerinin RC-135 tipi keşif ve gözetleme uçağına çok yaklaşmıştı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: ABD CASUS UÇAKLARI SINIRA YAKLAŞMAK İSTEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Karadeniz’de ABD casus uçaklarının iki kez kapalı transponderle Rus sınırlarına yaklaşmaya çalıştığını açıkladı.

ABD Donanması’na ait iki Boeing P-8 Poseidon casus uçağının 7 Eylül 2016 tarihinde, iki kez kapalı transponderlerle Rusya sınırlarına yaklaşmaya çalıştığını aktaran Konaşenkov, “Bunun üzerine Balbek Hava Üssü’nden Su-27 avcı uçakları havalandırıldı” dedi. Konaşenkov, şöyle devam etti: “Rus uçaklarının, tanımlama ve numaralarını belirleme amacıyla casus uçaklarına yaklaşmasıyla ABD uçakları aniden yön değiştirerek ters yöne uçtu ve sınırlarımızdan uzaklaştı.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • uste 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin uçağı karadenizde ne geziyor
    Cevapla
  • muhtar 7 yıl önce Şikayet Et
    abd git kendine uzayda bi yer yap ve dünyadan taşın artık. Dünyamızı karıştırmaktan savaş çıkarmaktan kan dökmekten başka ne iş yaparsın.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    abd nin isi gucu dunyayi karistirmak su ara bizim cevremizde basimiza gene bir corap ormeye ugrasiyor. rusya ile iliskilerimiz duzelmeye basladi darbe basarisiz oldu ekonomi normal seyrinde tabiki bu hain amerikanin isine gelmiyor kardesim gelmiyor.
    Cevapla
  • çaki 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye nato da oldugu için ktürkiyenin sınırları denizleri natoya baglı abd bu yüzden ortadogu ve bölgemize geliyo.türkiye natodan cıksa bu bölgeye adımını atamaz abd
    Cevapla
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Gidin baska yerde tepisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti