ABD'den Kuzey Kore'ye B-1B Lancer'lı cevap

ABD, Kuzey Kore'nin son dönemdeki agresif nükleer adımlarına karşı Güney Kore'ye destek amaçlı iki uzun menzilli bombardıman uçağı gönderdi

ABD'den Kuzey Kore'ye B-1B Lancer'lı cevap
ABD'den Kuzey Kore'ye B-1B Lancer'lı cevap
GİRİŞ 13.09.2016 09:06 GÜNCELLEME 13.09.2016 09:08
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığının yazılı açıklamasında, ABD ile Güney Kore  arasındaki güvenlik taahhütleri gereği B-1B Lancer tipi nükleer silah taşıma  kapasitesine de sahip uzun menzilli iki stratejik bombardıman uçağının Güney Kore  hava sahasına gönderildiği ifade edildi.

Güney Kore'nin güvenliğine verdiği taahhüdü herkese hatırlatmak için  ABD'nin bu tür askeri eylemleri tekrarlayacağı aktarılan açıklamada, Kuzey Kore  tehdidine karşı gereken tedbirlerin alındığı vurgulandı.

Açıklamada, ABD'ye ait Guam Adası'ndaki Andersen Hava Kuvvetleri  Üssü'nden kalkan uçakların, Kuzey Kore'ye 120 kilometre mesafede yer alan Osan  Üssü üzerinde uçuş yaptığı bilgisi verildi.

Amerikan medyasındaki haberlere göre, ABD ve Güney Kore jetleri  eşliğinde Güney Kore hava sahasında dolaşan Lancer'lar, yere iniş yapmadan  yeniden Guam'daki üsse döndü.

Kuzey Kore 5'inci nükleer silah denemesini yaptı

Bir süre önce 5'inci nükleer silah denemesini gerçekleştiren Kuzey  Kore, başta Güney Kore olmak üzere uluslararası kamuoyundan büyük tepki almıştı.  ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore'ye karşı gereken adımların atılacağı mesajını vermişti.

Kore Savaşı (1950-1953), teknik olarak bir barış anlaşmasıyla  sonlandırılmadığı için iki ülke halen savaşta kabul ediliyor. ABD'nin Güney  Kore'de 28 bin, Japonya'da ise on binlerce askerinin konuşlu olduğu belirtiliyor.

B-1B Lancer, ABD Hava Kuvvetleri'nde kullanılan uzun menzilli  stratejik bombardıman uçağı olarak biliniyor. Lancer'ların, B-52 Stratofortress  ve B-2 Spirit ile ABD uzun menzilli bombardıman kapasitesinin omurgasını  oluşturduğu kaydediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • Dobradobr 7 yıl önce Şikayet Et
    K.Kore Atom Bombasını yapmıştır,. ABD Nüklear Gücü olan bir ülkeye hayatta saldıramaz !!! Onların Gücü Garibanlara yeter !!! Japonya Pearl Harbora saldırdığında Abd bitmişti !!! 10 gün daha vursaydı abd yoktu belkide şu an !!!
    Cevapla
  • sertaç özer 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet...Kuzey kore ilk atom denemesini 2010 yılında yaptı diye biliyoruz.Ondan sonra nükleer füzeler üzerinde çalıştı.Başarıyla da hedefi vurduğu resmi haber kanallarında yayınlandı.
    Cevapla
  • Sah damar 7 yıl önce Şikayet Et
    Heryeri karistirip kanlariyla besleniyor bu vampirler,elbette bir gün bunun hesabi sorulacak
    Cevapla
  • mert akgün 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikayı bir gün vuracaklar ama biz görürmüyüz görmezmiyiz ALLAH cc . bilir.
    Cevapla
  • hıyar 7 yıl önce Şikayet Et
    her çorbada nane çöpü amerika
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    bu uçakların menzili,kuzey kore füzelerinin menzilni geçemez.Amerika daha fazla prestijim sarsılmasın diye bunları gönderiyor.Yoksa bi şey yapacağından değil.Amerikanın gücü anca afganistan ırak gibi devletlere yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!