Esed yine sivillere saldırdı: 11 ölü!

Suriye ordusuna ait askeri helikopterlerinin e varil bombasıyla düzenlediği saldırılarda 11 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Esed yine sivillere saldırdı: 11 ölü!
Esed yine sivillere saldırdı: 11 ölü!
GİRİŞ 22.09.2016 16:59 GÜNCELLEME 22.09.2016 16:59

AA muhabirinin sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Beşşar Esed rejimine ait askeri bir helikopter, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Sukkeri semtinde yerleşim alanına varil bombasıyla düzenlediği saldırıda 9 sivil hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Suriye ordusuna ait bir başka helikopterin, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Ensari semtine düzenlediği varil bombalı saldırıda da 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerince semtteki sahra hastanelerine kaldırıldı.

FOSFOR BOMBASI İLE SALDIRDI

Öte yandan, Halep sivil savunma yetkilisi Necip Ensari, AA muhabirine, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının dün geceden bu yana Halep'e 150 hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Ensari, "Rusya ve rejim güçleri dün geceden bu yana Halep'te muhaliflerin bulunduğu bölgeleri yoğun bir şekilde bombalıyor. Rus uçakları sabaha karşı kentin Bustan el-Kasr semtine 16 fosfor bombasıyla saldırdı. Saldırılarda çok sayıda yerleşim biriminde yangın çıktı.'' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi