Rusya'ya ateşkes çağrısı

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Rusya'yı Suriye yönetimine ateşkes baskısı yapmaya davet etti.

Rusya'ya ateşkes çağrısı
Rusya'ya ateşkes çağrısı
GİRİŞ 26.09.2016 11:43 GÜNCELLEME 26.09.2016 11:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Turnbull, Sydney’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de insani yardım konvoyuna yapılan saldırıyla bozulan ateşkesin yeniden sağlanabilmesinde Rusya’nın Esed rejimi üzerinde kritik role sahip olduğunu söyledi.

KÖTÜYE GİDİYOR

Suriye’deki çatışmaların önceki yıla göre daha da şiddetlendiğini ve kötüye gittiğini belirten Turnbull, "Özellikle Rusya’ya çağrıda bulunuyoruz, tartışmasız (Rusya’nın) Esed rejiminin ateşkese uymasında kritik bir etkisi var.’’ dedi.

Esed rejiminin İran gibi destekçileri de bulunduğunu ancak hayatta kalabilmesi ve yaşayabilmesinin Rusya’nın desteğine bağlı olduğunu ifade eden Turnbull, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’in, Esed rejimine insanlık adına ateşkesi destekletmesi ve uygulatması lazım." diye konuştu.

HALEP YOK OLMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Ateşkesin bozulmasının trajedi olduğunu dile getiren Turnbull, Halep’in yok olma tehlikesi ile karşı kaşıya kaldığını hatırlattı.

Turnbull, "İnsanlık adına, Halep’te yaşayan halka yardım ulaştırılabilmesi için ateşkesin yeniden sağlanması gerekir." ifadesini kullandı.

Avustralya, yaklaşık iki yıldır ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine DAEŞ’e karşı mücadelede Irak ve Suriye’de hava desteği veriyor.

YORUMLAR 1
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    rusya çerkes kardeşlerimize yaptığı soykırımı şimdi de halepte yapıyor ölen müslüman ama suçlu yine müslüman :) anlaşılan müslüman müslümanlığını yapmadan gavur hüküm sürmeye devam edecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı