Enveroviç Çetin Moody's'in planını deşifre etti

Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin, Moody's'in verdiği kararın siyasi olduğunu söyledi.

Enveroviç Çetin Moody's'in planını deşifre etti
Enveroviç Çetin Moody's'in planını deşifre etti
GİRİŞ 27.09.2016 10:49 GÜNCELLEME 27.09.2016 12:17

Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu düşürmesiyle ilgili "Rus-Türk ilişkileri düzelirken Moody's neden bunu yaptı? Dikkat çekici" ifadelerini kullandı.

MOODY'S NEDEN ŞİMDİ BUNU YAPTI?

Sputnik'e konuşan Çetin şunları söyledi: "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu ‘Baa3'ten ‘Ba1'e çekti, not görünümünü ‘durağan' olarak belirledi. Bu ısmarlama ve kasıtlı bir hareket, Rusya ve Türkiye ekonomilerinin en kötü olduğu dönemlerde bile not düşürmeyen Moody's neden şimdi bu açıklamayı yaptı? Oysa ekonominin şimdiki durumunun kötü olmadığı ortada. Anlaşılan bu, dünyanın sıcak gündemini daha da ısıtmayı amaçlayan bir plan. Suriye'deki ateşkes tehlike altına girdi. Fakat iddiaların aksine Halep'teki yardım konvoyuna ne Rusya ne de Suriye ordusu saldırdı. Çünkü bu bir hava saldırısı değildi. Bu saldırı roketle yapıldı. Ama buna rağmen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, bu saldırının Rusya'nın yaptığını iddia ediyor. İngiliz Bakan, Rusya'yı savaş suçlusu ilan etmeye çalışıyor. Bu yöndeki açıklamalar, Amerika'nın Musul ve Rakka'ya yönelik askeri operasyona YPG'yi dahil etme isteği ve 20 Eylül'de Kobani'ye 2 uçak dolusu silahı indirmesi şunu gösteriyor: ABD ve İngiltere başta olmak üzere Batılı ülkeler Rusya ve Türkiye'ye aynı pencereden bakıyor." 

‘ORTAK DÜŞMANLAR RUSYA VE TÜRKİYE'Yİ İTTİFAKA ZORLUYOR'

Çetin açıklamalarına şöyle devam etti: "Suriye'de çözüm isteyen, kanı durdurmak isteyen, toprak bütünlüğünü korumak isteyen Rusya ve Türkiye'dir. Bu iki ülkenin dışındaki ülkeler Suriye'yi bölmek, savaşı uzatmak ve kan dökmeyi devam ettirmenin peşindeler. Buradan Rusya ve Türkiye'nin çıkarması gereken çok önemli mesaj var: Ortak düşmanlar Rusya ve Türkiye'yi ittifaka zorluyor. Rusya ve Türkiye bir an önce bunu görmeli, derhal bir ittifaka girmeli. Çünkü başta DAEŞ olmak üzere bölgedeki terör örgütleri her iki ülkenin de düşmanı. Terör belası aynı anda iki ülkeyi de tehdit ediyor. Ayrıca ekonomik ve stratejik bağlamda Türk-Rus gelişmeleri Batı'yı korkuttuğu için, Rusya ile ilişkilerin gelişmesine rağmen, Moody's böyle bir not düşürme açıklaması yaptı. İkili ilişkilerin artması Batı'nın çıkarlarına ters düşüyor. Rusya ve Türkiye bunu göz önünde bulundurarak Ortadoğu'da ittifak olmalı."

TÜRK - RUS FONUNUN BAŞINA ENVEROVİÇ GELİYOR

Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin'in ismi kurulacak olan Türk - Rus fonu için geçiyor. Çetin'in ön plana çıkmasında iki ülke ilişkilerinde uzman nadir isimlerin başında gelmesi geliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada