Stoltenberg'den Rusya’ya uyarı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Halep kentinin uluslararası hukukun ihlal ederek bombalanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Stoltenberg'den Rusya’ya uyarı
Stoltenberg'den Rusya’ya uyarı
GİRİŞ 27.09.2016 17:09 GÜNCELLEME 27.09.2016 17:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Slovakya’nın başkenti Bratislava’da gerçekleştirilen Dışişleri Bakanları toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Suriye’nin Halep kentinin uluslararası hukukun ihlal edilerek bombalanmasının ahlaken kabul edilemez olduğunu söyledi. Ateşkesin yeniden oluşturulması için Rusya’yı da gerçek adımlar atması konusunda uyaran Stoltenberg, “Halep’e yönelik korkunç saldırılar hepimizi sarstı. Yardım konvoyuna yönelik saldırılar kabul edilemez ve bu uluslararası hukukun açıkça ihlal edilmesidir” dedi.

RUSYA'YA YAPILAN ÇAĞRIYA KATILIYORUM

Devam eden şiddetin Suriye’deki kriz için diplomatik ve barışçıl çözümler bulunmasının önemlini gözler önüne serdiğini belirten Stoltenberg, “Ateşkesin yeniden sağlanması, insani yardımların Halep’e ulaşması ve BM öncülüğündeki geçiş görüşmelerinin devam edilmesi için gerekli koşulları sağlaması için güvenilir çaba göstermesi konusunda Rusya’ya yapılan uluslararası çağrıya katılıyorum” dedi.

YORUMLAR 5
  • giresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    biz dururken bu hıyarda kim oluyor ya ulan natoyu biz temsil ediyoruz aslında bunları komple def etmek lazım
    Cevapla
  • Hüseyin Dayi 7 yıl önce Şikayet Et
    Natonun suriyede isine acaba amerika binlerce km uzaktan geliyoda suriyenin enyakinindaki ülkelere neyapiyosunuz deme hakkini kendinde nasil buluyor,nato diye birseymi kaldi zaten amerikanin borazanligindan baska birsey yapmiyor,birakin bu dünyanin tepesinde jandarma rölü yapmayi ,önce memleketinizdeki aclari sokaklarda yatan insanlarin dertlerinle dertlenin birseyide unutmayin dünya 5 ten büyüktür.
    Cevapla
  • MERTEK 7 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'in Filistin, Lübnan, Suriye, Abedenin Afganistan, Irak işgalleri hala devam ediyor...bir uyarıver!
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    rusyayı dost zanneden kişiler var... rusya dost değildir halepe yaptığı muammeleden bunu anlayabilirsiniz halep bizden ayrı değildir... ama ne desek boşş boynumuzda bi laiklik tasması... müslüman müslümanlığını yapmadığı sürece batı çalışacak... çalıştığının karşılığını da alacak... biz gezelim daha böyle laik laik sıra bize gelincede laiklik diye bağrr dururuz artık tepemize haçlılar bomba yağdırrken
    Cevapla
  • mevhibe inal 7 yıl önce Şikayet Et
    Uluslararası hukuk! bombalama! Afganistan, Irak, Lübnan, Sudan, Libya, Filistin...............
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim