Sarkozy'den küstah açıklama!

Fransa’da bir kez daha cumhurbaşkanı olmak için yarışan Sarkozy, AB'den ayrılma kararı alan İngiltere'ye Birlik'te kalması için yeni bir anlaşma önereceğini söyledi.

Sarkozy'den küstah açıklama!
Sarkozy'den küstah açıklama!
GİRİŞ 28.09.2016 18:39 GÜNCELLEME 28.09.2016 21:32
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklayan Eski Fransa Cumhurbaşkanı NicolasSarkozy başkent Paris’te işadamları ile bir araya geldi. Fransa’da gelecek yıl gerçekleştirilecek seçimlerde cumhurbaşkanlığına seçilmesi halinde İngiltere’ye AB’de kalması için yeni bir teklif yapma vaadinde bulundu.

"TÜRKİYE İLE AB ÜYELİĞİ GÖRÜŞMELERİ YAPTIĞIMIZ DÖNEMDE..."

"İngilizlere, ‘Birlik’ten çıktınız, ama masada artık yeni bir anlaşma ve sizin için yeniden oylama fırsatı var’ derim" ifadelerini kullanan Sarkozy şöyle devam etti:

"Fakat bu sefer eski Avrupa değil, yeni Avrupa’da olacaksınız. Kalmak ister misiniz? Eğer cevabınız ‘Evet’ ise bu çok iyi olacak. Çünkü Türkiye ile AB üyeliği görüşmeleri yaptığımız dönemde Avrupa’nın en büyük ikinci ekonomisini kaybetmeyi kabul edemem."

"SARKOZY’NİN ANLAŞMASINDA TÜRKİYE İLE ÜYELİK GÖRÜŞMELERİNİN DURDURULMASI VAR"

İngiltere’nin önde gelen ekonomi gazetesi Financial Times’a Sarkozy'nin sözünü ettiği bu anlaşma Schengen bölgesini yeniden düzenlemeyi, Avrupa Komisyonu’na belirli sınırlamalar getirmeyi, Euro Bölgesi’nde entegrasyonu ilerletmeyi ve Türkiye ile üyelik görüşmelerinin durdurulmasını öngörüyor.

NİSAN 2017'DEKİ SEÇİMLERDE ADAY

Fransa’da 2012 yılında yapılan seçimlerde cumhurbaşkanlığı koltuğunu François Hollande’a kaptıran Sarkozy, geçen ay Nisan 2017’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklamıştı. 

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 72
  • pepe coni 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah ab yakın zamanda dağılacaktır dağılmanı ip uçları görülmeye başladı bile
    Cevapla
  • hasan kara 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz zaten millet olarak ab meraklısı değiliz. bu birliğin üyesi olsak ta olmasak ta biz osmanlıyız onlar haçlı , biz müslümanız onlar hristiyan , biz hoşgörülüyüz onlar emperyal , biz medeniyiz onlar barbar , biz dürüstüz onlar iki yüzlü işte bu v.b. sebeplerden dolayı istesek bile uyum sağlayamayız. Merak ediyorum neden çoban olmak varken sürüdeki koyun olmaya çalışıyoruz ?
    Cevapla
  • burhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupayı istemezuk diyen arkadaşlar siz avrupadan ne kadar yardım aldığımızı biliyormusunuz tabikide bilmiyorsunuz o yüzden biraz akıllı olalım ab ye girmek istiyormuşuz gibi yapalım
    Cevapla
  • Mardinli Şeho 7 yıl önce Şikayet Et
    Sarkozy sen ve eşin Carla gelin sizi biz üye yapalım. AB nin Allah belasını versin biz zaten istemiyoruz hristiyan birliğine girmeyi
    Cevapla
  • Mardinli Şeho 7 yıl önce Şikayet Et
    Alın AB nizi defolun gidin, biz zaten sizleri istemiyoruz. Bir an önce AB ye üye olmak istemediğimizi açıklayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi