ABD'de 8 yıl sonra bir ilk!

Obama'nın veto ederek geri gönderdiği 11 Eylül saldırılarından dolayı dava açılmasına imkan tanıyan yasa tasarısı Senatoda ezici çoğunlukla kabul edildi

ABD'de 8 yıl sonra bir ilk!
ABD'de 8 yıl sonra bir ilk!
GİRİŞ 28.09.2016 21:13 GÜNCELLEME 28.09.2016 21:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama'nın geçen hafta veto ederek Kongreye geri gönderdiği ve Suudi Arabistan'a 11 Eylül saldırılarından dolayı dava açılmasına imkan tanıyan yasa tasarısı, Senatoda ezici çoğunlukla yeniden kabul edildi.

Obama'nın geçen cuma günü veto ettiği "Terörizmin Sponsorlarına Karşı Adalet Yasası" yasa tasarısı, ABD Senatosundan 97 "kabul" oyuyla yeniden geçti.

OBAMA İLK KEZ VETO HAKKINI KULLANAMAYACAK

Yarın yapılacak oylamada "Terörizmin Sponsorlarına Karşı Adalet Yasası"nın 3'te 2 çoğunlukla kabul edilmesi durumunda Obama'nın ikinci kez veto yetkisini kullanması mümkün olmayacak. Bu durumda Obama, 8 yıllık görev süresi boyunca ilk kez ABD Kongresinden gelen bir yasa için veto hakkını kullanamamış olacak.

YORUMLAR 4
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı dize getirecekler HESABIN ÜSTÜNDE HESAP VAR pusunun üstünde pusu var O en intikam alıcıdır
    Cevapla
  • ALPER 7 yıl önce Şikayet Et
    Pinokyo;
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    sudi Arabistan dediğini yaparsa dolar düşüşü yaşanır ama doların neyin karşılığında piyasaya sürecek altın karşılığında piyasaya dolar sürerse işte ozaman batının başı derte çünkü bu piyasalarda domino etkisi yapacaktır altının fiyatı artarken gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin para birimleri düşecek batı yeni bir krizle karşı karşıya kalacaktır.
    Cevapla
  • Talha 7 yıl önce Şikayet Et
    Arapların paralarını gasp eder bu köpekler herşeyi yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor