İpleri koparan sözler! Putin'den kritik karar

Fransa lideri Hollande'ın Moskova yönetiminin Halep'teki bombardıman nedeniyle savaş suçları mahkemesinde yargılanacağını söylemesi üzerine, Rus lider Paris'e gitmekten vazgeçti.

İpleri koparan sözler! Putin'den kritik karar
İpleri koparan sözler! Putin'den kritik karar
GİRİŞ 11.10.2016 14:55 GÜNCELLEME 11.10.2016 15:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fransa ve Rusya arasında artan gerilim, Rusya lideri Vladimir Putin'in Paris ziyaretini iptal etmesiyle yeni bir boyuta taşındı.

Rus lider, 19 Ekim'de Paris'e gitmeyeceğini Kremlin sözcüsü aracılığıyla resmen ilan etti. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Putin'in daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile müsait olduğu bir zamanda görüşebileceğini söyledi.

ABD ile Suriye'de köprüleri tamamen atan Rusya ile Avrupa'nın devleri arasında son günlerde soğuk rüzgarlar esiyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Moskova ve Şamrejiminin savaş suçuyla yargılanması gerektiği sözlerinden günler sonra Fransa lideri Hollande çok daha sert bir açıklama yapmıştı. 

SAVAŞ SUÇU İŞLEDİLER

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Suriye karar tasarısını veto etmesi üzerine Hollande, "Halep'te savaş suçu işleyenler, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanacak" demişti. Söz konusu tasarı, Halep'te çatışmaların durmasını ve askeri uçakların kent üzerinde uçuşuna son verilmesini içeriyordu.

Hollande, veto kararının ardından Putin'i 19 Ekim'de Paris'te ağırlayacağına pişman olduğunu üstü kapalı dile getirmiş ve bu ziyaretin artık çok fazla anlamı kalmadığı mesajını vermişti.

YORUMLAR 8
  • black eagle 7 yıl önce Şikayet Et
    Tencere dibin kara senin ki benden kara... Fransa vb leri; sizler de aynı pisliğin lacivertisiniz.
    Cevapla
  • Harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakın Fransa'nın somurgelerine fransa hem savaş suçu hem insanlık sucu islememismi bu sözü diyen birde kendi devletini aynı kefeye koyabilse Rusya da işledi inkar etmiyorum ama fransa sütten çıkmış ak kaşık değil
    Cevapla
  • İbo 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa amerıca rusya saldıracak erduganı razı edemedıler Rusyayı yerlerse türkiyeyi hemen yerler inşallah tüekiye rusyadan yana tavırını kor
    Cevapla
  • kaykay 7 yıl önce Şikayet Et
    Cezairde fransa savaş suçu işlemedimi.
    Cevapla
  • cihangir 7 yıl önce Şikayet Et
    cezirliye sorsan türk mü fransızlar mı yine fransızları seçerler. üstelik rahmetli türkeş kendi açıklamıştı. denizaltı ile cezayire silah göndermişiz o zamanlar.
    Cevapla
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten de putin savaş suçu işliyor kusura muhakkak yargılanmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!