Suudi Arabistan ilk kez prens idam etti!

Suudi Arabistan'da cinayetle suçlanan Prens Turki bin Saud al-Kabir'in infazının gerçekleştirildiği duyuruldu.

Suudi Arabistan ilk kez prens idam etti!
Suudi Arabistan ilk kez prens idam etti!
GİRİŞ 19.10.2016 09:50 GÜNCELLEME 19.10.2016 10:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan 40 yıl sonra ilk kez bir kraliyet ailesi mensubunu idam etti. Bir süre önce cinayetten dolayı idam cezasına çarptırılan Prens Turki bin Saud al-Kabir'in infazının gerçekleştirildiği duyuruldu.

İdamı duyuran İçişleri Bakanlığı güvenlik ve adaleti koruyacaklarını belirtirken, prensin amcası Abdul Rahman al-Falaj ceza hakkında yaptığı konuşmada 'adil yargı sistemi' vurgusu yaptı.

Aralık 2012'de gerçekleştirilen cinayet için, Prens Kabir Kasım 2014'te idam cezasına çarptırılmıştı. Ülkede bir çok idam, halka açık büyük bir meydanda kılıçla kafa kesilerek gerçekleştirilse de Prens Kabir'in infazına ilişkin detay verilmedi.Prens Kabir'den önce idam edilen son kraliyet ailesi üyesi, 1975 yılında Kral Faysal'ı öldüren Prens Faysal bin Musaid'di.

Uluslararası Af Örgütü'nün verilerine göre, Prens Kabir ülkede 2016 yılı içinde idam edilen 134. kişi oldu. 2015 yılında toplam 158 kişinin ölüm cezasına çarptırıldığı Suudi Arabistan, İran ve Pakistan'tan dünyada en çok idamın gerçekleştiği üçüncü ülke olmuştu.

İslami kurallara göre yönetilen Suudi Arabistan'da, cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı, silahlı soygun, tecavüz ve din değiştirme gibi suçlar idamla cezalandırılabiliyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 12
  • Aliya 7 yıl önce Şikayet Et
    İdamı anladıkta kılıçla kafa kesme Nasıl bir dehşettir. Çoluk çocuk iZleyebilir bir sürü psikolojisi olumsuz yönde değişmiş insan! İlerde kafa kesme onlar için sıradan gelir. Tehlikeli bir durum????
    Cevapla
  • KÜRT 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de aynısını istiyoruz idam çıksın artık!!!
    Cevapla
  • Hey Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    Cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı, silahlı soygun, tecavüzü anladık, bunlar insanlığa karşı işlenen suçlar bunlara idam tamam da, din değiştirene idam nedir. Adam zaten kendine yapacağı en büyük kötülüğü yapmış. Eee tam idam edileceği sırada ben vazgeçtim derse ne olacak, takiyye yapsa nereden bileceğiz. Hadi diyelim idam edildi, Allah(C.C)'ın huzurunda bunlar benim tekrar iman etmemi engelledi, bunlardan davacıyım dese ne diyeceğiz.
    Cevapla
  • hikmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Hemen hüküm verilecek bir durum değil bu konuda fetva veren ciddi bir sorumluluk alır. Her mürted öldürülecek diye bir ibare yok İslamda.
    Cevapla
  • Mehrun 7 yıl önce Şikayet Et
    Mürted'in ceza idam olduğunu hangi ayetten aldınız acaba?
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    islamda din değştirenin (Mürted) cezası idamdır.
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Dinimizde var ceza caydırma amaclı dır cogu zaman hikmetini Allah cc bilir
    Cevapla
  • abdullah 23 7 yıl önce Şikayet Et
    bizde olsaydı değerli hakimlerimiz rüzgar çetini saldıkları gibi bunu da bırakırlardı.yaşamasın böyle adalet.ülkemizdeki adalet ve eğitimden memnun değilim.
    Cevapla
  • prenskeser 7 yıl önce Şikayet Et
    infaz halka açık yapılmamış ise prens şu an hawai adalarında keyif yapıyor,adalet sadece fakirler için mazlumlar için geçerli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar