Mısır'da 2500 yıllık mumya bulundu

Mısır’ın güneyindeki Luxor kenti yakınlarında MÖ 1075 - 664 arasına tarihlenen çok iyi durumda korunmuş yeni bir mumya bulundu.

Mısır'da 2500 yıllık mumya bulundu
Mısır'da 2500 yıllık mumya bulundu
GİRİŞ 16.11.2016 12:18 GÜNCELLEME 16.11.2016 12:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mısır Eski Eserler Bakanlığının açıklamasına göre, Kahire’nin 700 km güneyinde, Nil Nehri’nin batı kıyısında, İspanyol arkeologlar tarafından yürütülen kazılarda çok iyi durumda korunmuş yeni bir mumya ortaya çıkarıldı.

Firavun III. Thutmose dönemine ait bir tapınağın yakınlarında yer alan MÖ 1075 - 664 arasına tarihlenen bir mezar içerisinde bulunan mumya, alçı ile birbirine tutturulmuş keten bir kumaş ile sarılmış ve açık renklerde boyanmış ahşap bir lahit içerisine yerleştirilmişti.

Mumyanın üzerinde bir çok renkli süs olduğunu belirten kazı ekibinin lideri Myriam Seco Alvarez, bu süsler arasında kanatları açık olarak betimlenmiş Antik Mısır’ın dini sembollerinin yer aldığını söyledi.

Ölülerin ruhlarının dirilerek bedenlerine geri döneceklerine inanan Antik Mısırlılar, bedenlerin çürümesinin önlenmesi amacıyla ölü bedenleri kumaşlara sarılarak mumyalıyorlardı. Bu geleneğin en erken örnekleri MÖ 4500’e kadar uzanmaktadır.

KAYNAK: AKTUELARKEOLOJİ
YORUMLAR 4
  • zalımsın 7 yıl önce Şikayet Et
    daha 2 sene dayanan telefon yapamıyorlar.
    Cevapla
  • bayburtlu 7 yıl önce Şikayet Et
    bu insan oglunun aptallıkları çoktur ne akıl alır ne hafsala asıl olan ALLAH BES BAKI HEVES vesselam..
    Cevapla
  • Mısırda Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Antik Mısıra yöneliş İngilizlerin Mısırın 1000 senelik Türk İslam hakimiyetini unutturmak için izlediği kültür siyasetidir. Dikkat edelim
    Cevapla
  • huseyyn 7 yıl önce Şikayet Et
    elbisesini dünyada unutmuş bir ölü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi