AB dönem başkanından skandal sözler! Küfür etti

AB dönem başkanı ve Slovakya Başbakanı Robert Fico kendisine soru soran gazetecilerin sorularına sinirlenerek kontrolünü kaybetti.

AB dönem başkanından skandal sözler! Küfür etti
AB dönem başkanından skandal sözler! Küfür etti
GİRİŞ 25.11.2016 12:24 GÜNCELLEME 25.11.2016 12:28
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

AB dönem başkanı ve Slovakya Başbakanı Robert Fico kendisine yolsuzuk hakkında soru sorulunca gazetecilere ağza alınmayacak küfürler etti.

Fico'ya gazeteci Zuzana Hlavkova ve Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından Slovakya'nın AB dönem başkanlığı döneminde kamu ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı suçlamaları soruldu.

'SLOVAK KARŞITI OR…LAR'

Sorulara çok sinirlenen Fico "İçinizden bazıları çok pis ve Slovak karşıtı olan or…lar, bu sözlerimin de arkasındayım. Sizler bilgilendirmiyorsunuz, sadece hükümetle savaşıyorsunuz" dedi. Fico bu iddiaların Slovakya'nın AB dönem başkanlığını lekelemek için saldırı olduğunu söyledi. Slovakya'nın AB dönem başkanlığı aralıkta sona eriyor.

Hlavkova, Slovakya'nın AB dönem başkanlığı için kültürel organizasyonlar düzenlemekle görevli olan dışişleri bakanlığı bünyesindeki ekibin bir parçasıydı. Hlavkova pazartesi günü Uluslararası Şeffaflık Örgütü ile birlikte bir basın toplantısı yaptı. Slovak gazeteci, şubattaki bir tören için üstlerinin kamu ihalesinden kaçınması ve organizasyon içim Fico'nun sosyal demokrat eğilimli partisi Smer'e yakın bir kurumla çalışması konusunda baskı yaptıklarını söyledi. Gazeteci ayrıca temmuzda dönem başkanlığının başlangıcını kutlamak için yapılan konserin de kamu ihaleleri yapılmadan organize edildiğini ve konser harcamalarının kasıtlı olarak yüksek gösterildiğini duyurdu. Uluslararası Şeffaflık Örgütü 'sahte kamu ihalelerinin' ciddi bir suç olduğunu belirterek konu hakkında Slovakyalı denetleme kurumlarından olayın soruşturulmasını istediğini açıkladı.

YORUMLAR 22
  • Sema 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz Hristiyan olursak alırlar.Ama olmayacağımıza göre, bizi almazlar
    Cevapla
  • Rize53 7 yıl önce Şikayet Et
    Her yerde aynı fuşi bu gazeteciler. Avrupanın gözüne girmek için kendi ülkesini uluslar arası bir basın toplantısında küçük düşürmeye çalışırlar.
    Cevapla
  • icater 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalılar çıkmaya , biz girmeye çalışıyoruz ne gerek var ki.
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    ab diye birşey varmı hepsi dağılır gider
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Herifin suratında meymenet yok. Buna insan gözü ile bakıp soru sormaya gerek yok ki. suratına bakınca ispanyolların kızgın boğası olduğu görülüyor zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!