Liberman'dan AB'ye "Türkiye çağrısı!

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın, Avrupa Birliği'ne, "Türkiye'ye karşı daha sert bir politika yürütme çağrısı yaptığı" iddia edildi.

Liberman'dan AB'ye "Türkiye çağrısı!
Liberman'dan AB'ye "Türkiye çağrısı!
GİRİŞ 30.11.2016 09:55 GÜNCELLEME 30.11.2016 10:02
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Haaretz gazetesinin ismini açıklamak istemeyen Avrupalı diplomatlara  dayandırdığı haberine göre, Liberman, geçen haftalarda görüştüğü Avrupalı  dışişleri ve savunma bakanlarına, "Türkiye'ye karşı daha sert bir politika  yürütmelisiniz. Erdoğan'la ilişkileri nasıl yürüteceğiniz noktasında Putin'in  yaptıklarından öğrenmelisiniz." dedi.

Haberde, Avrupalı bakanlarla Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimin  ardından yaşananlar hakkında konuştuktan sonra Liberman'ın, "Neden sessiz  kalıyorsunuz? Erdoğan'a baskı yapacak birçok yönteme sahipsiniz." ifadelerini  kullandığı kaydedildi.

Liberman'ın, "Almanya dahil kilit önemdeki AB ülkeleri Erdoğan'a ve  Türk hükümetine karşı, Rus uçağının düşürülmesinin ardından Putin'in davrandığı  gibi davranmalı." diye konuştuğu ileri sürüldü.

Haaretz'in haberinde ayrıca, İsrail Ordu İstihbaratı Başkanı  Tümgeneral Herzl Halevi'nin, geçen pazar günü basına kapalı bir toplantıda  yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilerlediği yön hakkında "kötümser" olduğunu  belirterek, "Önümüzdeki beş ya da on yılda Türkiye'de Atatürk'ün mirasının bir  önemi kalmayacak. Türkiye'de dini bir radikalleşme süreci gözlemliyoruz." dediği  öne sürüldü.

Türkiye ile İsrail arasında 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara krizinin  ardından, ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik temmuz ayı sonunda anlaşma  imzalanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 123
  • sade vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Sana mı kaldı Atatürk'ün mirası Biz Allaha şükür o mirası da koruruz sizede muhtaç olmayız. Öyle boşa havlamayın, eski Türkiye yok...
    Cevapla
  • jilet 7 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Avrupa ve İsrail'in kendileri dini radikal değillermiş gibi konuşmuş.. Bu kişilerin ağızlarından şöyle kelimelerde düşer " Hristiyanlık ve Yahudilik demokrasi ve barış dinidir. İslam da demokrasi ve barış var mı? "
    Cevapla
  • ugur 7 yıl önce Şikayet Et
    yiyiyorsa sen yap. uzaktan vır vır etme
    Cevapla
  • yorgun adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahudileri kim yakti hitler ve yandaslari hitlerin anne ve babasinin yahudi oldugunu biliyormuydunuz ayriyetten birde avusturyali , alman bile degil
    Cevapla
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah böylesi zalimleri kahhar ismiyle kahretsin amin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir