Sabahtan akşama kadar geçişini beklediler!

90 yaşında hayatını kaybeden Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun külleri başkent Havana'dan güneydoğudaki San Tiago şehrine doğru yola çıktı.

Sabahtan akşama kadar geçişini beklediler!
Sabahtan akşama kadar geçişini beklediler!
GİRİŞ 01.12.2016 06:51 GÜNCELLEME 01.12.2016 06:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Castro'ya veda etmek isteyen binlerce Kübalı, Castro'nun küllerini taşıyan askeri aracın geçişini bekledi. Küller pazar günü törenle San Tiago'daki Ifigenia Mezarlığı'na defnedilecek. 

DEVRİM MEYDANI'NDA ANMA TÖRENİ

Küba devriminin lideri Fidel Castro, salı gecesi başkent  Havana'da yıllarca Küba halkına ateşli konuşmalar yaptığı Devrim Meydanı'nda  düzenlenen törenle anıldı. 

Meydanı dolduran on binlerce Küba vatandaşı, geçen hafta hayatını  kaybeden lidere sevgi ve minnet duygularını dile getirdi.

Latin Amerika ülkelerinin sol ve sosyalist hükümetleri törene lider  düzeyinde katılırken ABD ve diğer Batılı ülkeler diplomatik temsilciler düzeyinde  katılımı tercih etti.

Meksika, Ekvador, Bolivya, Venezuela ve Güney Afrika devlet  başkanlarının yanı sıra Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras törene katılan  liderler arasındaydı.

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, törende yaptığı konuşmada,  Fidel Castro'nun eğitim ve sağlık alanındaki başarılı mirasını ve Afrika  ülkelerinin bağımsızlık mücadelesine verdiği desteği övdü.

Zuma, Castro'nun "yoksulların da onurlu bir yaşam hakkı olduğu  fikrinin büyük savunucusu" olarak hatırlanacağını ifade etti.

Küba ulusal marşının okunmasıyla başlayan törende, Castro ve silah  arkadaşlarının devrim dönemine ait siyah beyaz görüntüleri büyük ekranda  gösterildi.

Tören, Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun yaptığı kapanış  konuşmasıyla sona erdi.

ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Raul Castro, törene katılan dünya liderlerine teşekkür ederken ağabeyi  Fidel'in "mütevazı insanlar tarafından mütevazı insanlar için yapılan" devrimin  lideri olduğunu söyledi.

YORUMLAR 8
  • Esas 7 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bedava niye halk fakirlikten tek kuruş veremiyor. Tek Öğün talim. Cinsel hastalik gırla tedavi bedava . Yazın Google "kubada halk" diye de öğrenin allanip kullanan sahtekarlığı.
    Cevapla
  • yakup 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah size akıl fikir versin
    Cevapla
  • ünsal özcan 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya kafa tutar amerikan arabası kullanır sigaradan başka bir şey üretemez kapitalin kullamılamadığı ülke ne yapabilirki?= devlet ne yaparsa onu yapar kübada devlet zenginden almış fakire vermiştir sonuç= yoksun yaşam polit büro yani kaymak tabaka istediği gibi yaşar kominizm bu her kominist ülke böyledir
    Cevapla
  • murathan 7 yıl önce Şikayet Et
    tek tip devlet bu işte vatandaşa eziyet başka bişey yapmazlar sendi zorla sevdirmeye çalışırlar
    Cevapla
  • arda 7 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenciyken 10 Kasım'da okulda beklediğimiz günler aklıma geldi. Sanırım tek farkı Küba'da havaların buradan daha sıcak olması.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı